Sursa: Facebook

Schimbare de „trupe” aseară în Organizația Municipală Iași a PSD, în urma unei ședințe care a dus la înlocuirea conducerii.

Astfel, potrivit unui comunicat al organizației, în locul deputatului Marius Ostaficiuc, președinte interimar a fost numit Bogdan Balanișcu – ministru secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Varianta oficială a acestei schimbări o reprezintă rezultatele „mult sub așteptări înregistrate la toate alegerile derulate în perioada 2019 – 2020, dar și a lipsei demarării unei proceduri de reformă și reorganizare în structura municipală de partid”, ceea ce a dus la dizolvarea Organizației Municipale Iași a PSD, precum și a întregii structuri interne de conducere, după analiza făcută de către Biroul Permanent Județean și Consiliul Politic Județean.

În replică, de acum fostul președinte al organizației municipale, ales în funcție din septembrie 2018, a scris la rândul său pe Facebook câteva reflecții, lăsând să se înțeleagă că la mijloc sunt niște calcule politice legate de susținerea unor anumite persoane.

A fi un bun politician, spunea cineva, înseamnă a înțelege și mai ales a accepta dinamica politicii, ritmurile ei uneori inegale, uneori ilogice. Prefacerile, schimbările, surprizele sunt ingrediente care, dintotdeauna, au făcut parte din politică. Și poate tocmai de aceea e arta politicii atât de interesantă… Nu te plictisești niciodată!

În mod normal, mandatul meu s-ar fi terminat în curând. Dl Popa nu a mai avut răbdare și a forțat lucrurile. Bineînțeles, episodul de azi are legătură cu posibilele alegeri anticipate de la Primăria Iași și cu sentimentul lui Maricel Popa că are nevoie urgentă de un candidat. Cred că s-a pripit, descumpanind astfel electoratul PSD de la nivelul municipiului Iași.

Mă tem că ieșenii ne privesc ca pe niște scandalagii, ca pe niște inși care, în lipsă de alte activități, se rafuiesc ca niște băieți de cartier în spatele blocului. Problema majoră a d-lui Popa e că vrea să fie peste tot. Modelul acesta al patriarhatului absolut nu mai este actual. Dl Popa vrea să fie senator, președinte de partid, vrea să fie om de afaceri și om de bine, vrea să fie prefect, președinte de județ, primar. Vrea să fie înger și demon în același timp. Sincer, nu știu unde va ajunge cu această multiplicare teribilă a personalității sale.

Pentru mine, episodul acesta nu e unul de viață și de moarte politică. Încerc să privesc partea plină a paharului. Îmi voi intensifica activitatea parlamentară și mă voi concentra și mai mult pe rezolvarea problemelor ieșenilor. Voi rămâne fidel social-democrației și partidului cu care mă identific de peste două decenii”, arată Marius Ostaficiuc.

Încă de aseară, președintele PSD Iași, Marcel Popa, arăta că cei din conducerea municipală au fost „atenționați” de mai multe ori că nu fac performanță politică și că strategia pe care le-a cerut-o nu a avut niciun efect. Mai mult, aparent la mijloc ar mai fi vorba și despre anumite atacuri, din interior.

Îmi pare foarte rău că a trebuit să ajungem aici. Am atenționat de nenumărate ori responsabilii organizației municipale că orașul Iași ne-a tras în jos la toate seriile de alegeri din ultimii 2-3 ani și i-am rugat să reformeze structura locală. (…)

Recent, jumătate din președinții de organizații din municipiul Iași au solicitat fostei conduceri demararea unor discuții cu privire la o serie de atacuri publice efectuate de președintele executiv al organizației municipale la adresa colegilor consilieri municipali. Nici până acum nu a avut loc vreo întâlnire. Cu regret o spun. Am spus și în cadrul ședinței că așa nu mai putem continua. Dacă nu muncim, în 2024 vom privi lucrurile tot din afara scenei.

La PSD Iași avem nevoie de o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Avem nevoie de colegi care să înțeleagă că toți trebuie sa tragem în aceeași direcție, că toți trebuie să avem aceleași obiective care țin în primul rând de ceea ce au nevoie și își doresc ieșenii și de ceea ce putem noi face pentru fiecare localitate din județ” a declarat senatorul Maricel Popa.

În ceea ce îl privește pe noul președinte interimar, acesta a promis că va face tot posibilul să reorganizeze „din temelii” organizația municipală din Iași, „împreună cu toți cei dornici de muncă”:

Sunt convins că în cel mai scurt timp lucrurile se vor schimba radical. Vom continua munca eficientă din Consiliul Local Iași și vom propune soluții viabile pentru proiectele de dezvoltare ale orașului. Iașul merită mult mai mult decât ceeea ce a avut până acum: o administrație coruptă și fără proiecte majore.

În ceea ce privește partea internă, s-a dat un restart, vom porni la drum cu cei care cred cu adevărat în valorile social-democrate și vom coopta oameni noi, curați, profesioniști, din toate mediile sociale. Am format deja un grup de lucru cu membri și simpatizanți PSD alături de care punem bazele noii organizații municipale. Lista este deschisă. Vrem să restabilim dialogul cu ieșenii din municipiu și să facem cu adevărat o politică în folosul oamenilor”.

Potrivit comunicatului postat pe pagina organizației municipale, din grupul de lucru la care se face referire fac parte Doru Adrian Pănescu – prof. univ. dr. în cadrul Universității Tehnice „Gheroghe Asachi” din Iași, senator PSD în perioada 2016 – 2020; Andrei Fermeșanu – manager Opera Națională Română Iași; Roxana Necula – președinte Sucursala Teritorială Iași a Colegiului Național al Asistenților Sociali România (CNASR), membru al Comisiei de Imagine și Promovare a CNASR; Florentina Precup – director adjunct Școala Gimnazială „B.P. Hașdeu” Iași; Marius Vlaicu Aonicesei – coordonator servicii sociale în regiunea Moldovei la Comunitatea Evreilor Iași; Frank Gerd (48 ani) – profesor doctor în istorie, absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cadru didactic la Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” Iași și Colegiul „Costache Negruzzi” Iași; Nicolae Ivanciu (65 ani) – medic veterinar și șef de birou în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași, vicepreședinte al Consiliului Județean Iași în perioada 2000-2004, consilier județean în perioada 1992- 2004, membru PSD din 2004; Gabriel Amironesei (52 ani) – jurist, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; Ștefan Lungu (22 ani) – proaspăt absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, masterand în domeniul Arhivisticii; Roxana Mihaela Andone (21 ani) – studentă anul III, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, coordonator al departamentului de proiecte al Ligii studenților de la Facultatea de Filosofie din Iași (LSFI), ambasador de imagine la Vodafone România; Bianca Cucu (21 ani) – studentă anul III, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, și George Neagu (42 ani) – inginer electronist, absolvent al Facultății de Electrotehnică și Comunicații din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

Articolul precedentProtecția Consumatorilor continuă să amendeze Mega Image
Articolul următorRafila: „Ultimele restricții care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măştii în interior”