Sursa: Facebook

Două supermarketuri Mega Image din Sectorul 5 al Capitalei s-au ales cu o amendă de 27.000 de lei după verificările făcute de echipele de control ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC).

Pe lângă amendă, comisarii au hotărât retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu probleme și oprirea definitivă de la comercializare.

De asemenea,  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a decis oprirea temporară a prestării de servicii pentru ambele supermarketuri Mega Image, până la remedierea problemelor constatate.

Amenzi de mii de lei din cauza produselor expirate

Astfel, printre neregulile constatate se numără utilizarea unor spații de depozitare igienizate necorespunzător, găsirea de gândaci vii și morți în diverse capcane și comercializarea de legume și fructe cu prezența mucegaiului.

Totodată, comisarii ANPC au descoperit vitrine frigorifice cu resturi alimentare, rugină, vopsea exfoliată și ventilatoare încărcate cu grăsime la roioanele cu mezeluri, produse congelate, mezeluri, fructe-legume.

De asemenea, printre nereguli se numără și comercializarea unor produse congelate cu o cantitate mare de gheață în ambalaje și neigienizarea pavimentului, acesta fiind încărcat cu grăsime și praf.

Horia Constantinescu, șeful ANPC, a declarat pe un ton ironic faptul că mai multe magazine Mega Image din Sectorul 5 sunt abonate la amenzile comisarilor.

„Cât de curând, de la magazinele Mega Image veți putea ”cumpăra” și procese verbale întocmite de comisarii ANPC, la cât de multe s-au strâns în ultima vreme. Vor putea fi puse la dispoziția cumpărătorilor și exemplare din acestea, pentru a fi studiate și a ști la ce să fie atenți la momentul la care își fac cumpărăturile. Pe măsură ce vor constata abaterile pentru care operatorul economic a fost sancționat, consumatorii vor învăța să fie mult mai atenți la detaliile pentru care aceștia au fost amendați”, a precizat Horia Constantinescu, potrivit hotnews.ro.

Reamintim că pe 21 ianuarie, Horia Constantinescu a devenit președintele ANPC, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Cică. Totodată, acesta a mai condus Protecția Consumatorilor în perioada Guvernului Dăncilă în 2019.

Magazine Mega, verificate de Protecția Consumatorilor. „Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credință a cumpărătorilor și să ignore zilnic legea”, spune directorul general ANPC

Articolul precedentDrulă: „Noi eram de acord pe 90% din lucruri şi în general, în Biroul Naţional”
Articolul următorOrganizația Municipală a PSD Iași, dizolvată. Un motiv, rezultatele slabe de la alegerile de acum 2 ani!
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.