Foto: Antena 3
Foto: Antena 3

A fost descoperit un nou caz de “vaccinare la chiuvetă”, iar certificatele false au fost eliberate în schimbul unor sume cuprinse între 100 și 200 de euro.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au făcut, astăzi, mai multe percheziții la un centru de vaccinare din Bocșa, județul Caraș-Severin. De asemenea, percheziţiile au fost extinse și la mai multe cabinete medicale din localitate.

Oamenii legii fac cercetări într-un caz privind eliberarea de certificate de vaccinare anti-COVID false

Conform unor informații, obținute pe surse de publicaţia Gândul.ro, la centrul de vaccinare din Bocșa, singurul din oraș, ar fi fost eliberate sute de certificate false, contra unor sume cuprinse între 100 și 200 de euro pe certificat.

La Centrul din Boșca se făceau, zilnic, aproximativ 20-25 de vaccinări. Primăria se apără, declarând că nu există sesizări referitoare la vaccinarea falsă

Centrul de vaccinare din Bocșa are 19 angajați. Dintre aceştia, 6 sunt medici, 11 sunt asistenţi, iar două persoane au funcţia de registratori. Din totalul de 19 angajaţi, nouă au fost duși la audieri.

DSP, împreună cu Primăria Bocșa, va face o comisie. Cercetările pe care le facem noi sunt doar din punct de vedere administrativ. Bineînțeles că suntem la curent cu ce se întâmplă, doar că noi nu putem să ne substituim organelor de anchetă. Nu avem calitatea legală să demonstrăm vaccinarea falsă. Nu existau suspiciuni rezonabile, că se întâmplă ceva acolo. La noi nu a fost depusă nicio sesizare și nici la Primăria Bocșa. Acum, vom face și noi cercetări din punct de vedere administrativ”, a declarat, pentru sursa citată, Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Articolul precedentCiolacu: „Este posibil să avem o majorare la toate veniturile”
Articolul următorRafila a anunțat că nu pot fi luate măsuri de relaxare în acest moment
Jurnalist full-time / Pesimist part-time