Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în Parlament că Executivul are de gând să majoreze toate veniturile, de la privați, la pensionari, „la toată lumea.” Demnitarul a anunțat că au început negocierile în coaliția de guvernare pentru a găsi cele mai bune soluții privind scăderea inflației.

„Să venim cu o decizie, în primul rând să vină prim-ministrul, în ceea ce priveşte cauza şi apoi sunt ferm convins că va fi un pachet întreg pentru a reglemneta efectele”, a declarat Ciolacu, potrivit news.ro.

Ciolacu:  „Nu susţin nicio majorare de taxe”

De asemenea, liderul social-democrat a vorbit și despre propunerea lui Cîțu privind reducerea CAS-ului pentru anul acesta, precizând că o astfel de măsură se poate lua doar pe o perioadă determinată și cu scopul de a combate inflația. Totodată, liderul PSD a mai declarat că există posibilitatea ca anul acesta să se reducă și TVA.

„Este posibil, este una dintre măsuri prin care te lupţi să menţii. Aţi văzut şi reducerea TVA-ului la gigacalorie”, a spus președintele PSD.

Totodată, oficialul a dat asigurări că partidul pe care îl conduce nu va fi de acord cu o majorare a taxelor și impozitelor.

„Nici anul viitor nu susţin vreo majorare de taxe. În schimb, şi în Programul de guvernare şi în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă asumat de către domnul Ghinea şi foştii colegi de coaliţie de dreapta sunt trecute toate aceste măsuri”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Și președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, că Guvernul are de gând să crească veniturile tuturor românilor, nu doar din sectorul bugetar. Fostul premier a propus reducerea contribuției pentru asigurări sociale de la 25% la 20%, măsură prin care românii cu salariul mediu vor avea la sfârșit de lună cu 317 lei în plus.

Reamintim că de la 1 ianuarie 2022, salariul minim brut pe țară este de 2.550 de lei pe lună ( 1524 de lei net),  creșterea fiind de 10,9% față de nivelul din 2021, iar salariul mediu brut este de 6.095 de lei ( 3565 de lei net).

Cîțu vrea creșterea salariilor pentru toți românii. Ce soluții are șeful PNL

Articolul precedentSeceta a dus la reapariţia unui sat. Acesta a fost acoperit de ape, timp de 30 de ani
Articolul următorUn nou caz de “vaccinare la chiuvetă”: nouă cadre medicale se află, în prezent, la audieri
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.