Florin Cîțu / Foto: captură video
Florin Cîțu / Foto: captură video

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, că nu va fi de acord cu măsuri care vor crește doar veniturile din sectorul bugetar. Fostul premier e de părere că e nevoie de o creștere a veniturilor tuturor românilor, precizând că în timpul guvernării liberare, economia românească a dat dovadă de o revenire rapidă.

„În coaliție vom vedea ce vom discuta, v-am dat soluția ca economist. Cine ignoră lecțiile crizei din 2008 o să fie responsabil pentru o criză majoră, în perioada următoare. Atunci, țineți minte că au fost luate alte măsuri și economia s-a recuperat foarte greu. Lecțiile pe care le-am aplicat în 2020 au dus la o revenire a economiei, cea mai rapidă revenire”, a spus Cîțu, potrivit Digi24.

Cîțu: „Creșterea salariilor este posibilă prin reducerea contribuțiilor”

De asemenea, președintele PNL a amintit de faptul că în 2016, reducerea TVA-ului de la 24% la 20% a avut ca și efect o scădere a inflației cu 4%.

„Deci, dacă vrem să ajutăm rata inflației, noi punem pe masă această soluție foarte bună și scade imediat rata inflației, prin reducerea de TVA”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, acesta a precizat că bani la buget există pentru reducerea contribuțiilor la stat, afirmând că o astfel de măsură se poate implementa. Cîțu a amintit că o astfel de decizie trebuie discutată în coaliția de guvernare, scopul fiind de a ajuta pe toți românii care lucrează, nu doar pe cei din sistemul bugetar.

„Vom discuta și în coaliție, vreau să văd ce propuneri vin de la Ministerul Finanțelor. Orice propunere vine pentru a crește veniturile doar în sectorul bugetar e aproape imposibil de acceptat de Partidul Național Liberal”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea, fostul premier că prin reducerea contribuției pentru asigurări sociale de la 25% la 20%, românii cu salariul mediu vor avea la sfârșit de lună cu 317 lei în plus.

Reamintim că de la 1 ianuarie 2022, salariul minim brut pe țară este de 2.550 de lei pe lună ( 1524 de lei net),  creșterea fiind de 10,9% față de nivelul din 2021. În anul 2022 tariful orar este de 15,239 lei/oră pentru un program complet de lucru de 167,333 ore/lună.

Cele mai mari șase salarii la stat din România

Articolul precedentInflaţia continuă să crească. Românii se confruntă cu cele mai mari scumpiri
Articolul următor”Taxa pe lux” – sau cum să descurajăm oamenii să aibă succes
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.