Nicuşor Dan

Primarul Sectorului 6 din București a ţinut să-i transmită un mesaj primarului general, precizând că întârzierea bugetului poate duce la insolvenţă.

Atenţionarea lui Ciprian Ciucu vine în contextul în care Capitala nu are, nici în momentul de faţă, un buget stabilit.

Ciucu a venit cu o serie de sfaturi financiare pe care primăria le-ar putea aplica. În acelaşi timp, primarul Sectorului 6 a declarat că există riscul insolvenţei.

Lipsa banilor duce la insolvenţă. Primarul general al Capitalei continuă să rămână absent

În urmă cu o săptămână, Nicuşor Dan preciza că bugetul Capitalei va fi supus dezbaterii publice și votat, cel mai probabil, spre finalul lunii februarie.

În cadrul declaraţiilor, primarul Bucureştiului justifica pierderile din anii trecuţi, explicând că Primăria cheltuia mai mult decât avea veniturile. Cu toate acestea, declaraţiile rămâneau vagi, fără a fi menţionat un termen exact.

Ciprian Ciucu: “Soluțiile nu pot fi miraculoase, ci raționale”

Invit partidele din CGMB la un dialog și pe primarul general să venim cu proiecte foarte serioase pentru a genera mai multe venituri. Are potențial Bucureștiul, dar nu este fructificat. Există AFI, există parcări pe care nu se iau bani. Se poate câștiga un milion de lei pe zi.

Se pot aduce bani la buget. Îi spun primarului general să-și ia un consultant. Nu am vorbit de creșteri de taxe, am venit doar cu elemente care să arate că pot exista surse de venit”, a explicat primarul Sectorului 6.

De asemenea, primarul Sectorului 6 a explicat cum mai multe instituții ar trebui desființate, una dintre ele fiind Centrul de Protecție a Plantelor. Conform declaraţiilor, aceste instituţii duc la pierderi de milioane de lei. De asemenea, declaraţia este o invitație la reforma pe care o face PNL.

Primarul general este singurul care poate genera bugetul, dar pe această liniște totală e o situație extrem de grea a Primăriei. Dacă va fi ignorată, ne poate paște insolvența”, a spus Ciprian Ciucu.

Sursa foto

Articolul precedentIohannis: „NATO reprezintă cea mai solidă garanție de securitate pentru România”
Articolul următorMinistrul Energiei a anunțat că recalcularea facturilor de energie eronate este aproape finalizată
Jurnalist full-time / Pesimist part-time