Ministrul Energiei a anunțat că recalcularea facturilor de energie eronate este aproape finalizată

„Trebuie recâştigată încrederea consumatorilor”, a afirmat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, într-o conferinţă de presă organizată de Antena 3, că furnizorii care au avut facturi eronate nu au aplicat legea compensării și plafonării. Cu toate acestea, recalcularea facturilor greșite este aproape gata și nu mai sunt așteptate erori.

„Trebuie să recunoaştem, şi furnizorii trebuie să recunoască, că au fost facturi eronate, că nu s-a aplicat legea compensării şi plafonării, ANPC şi ANRE au intervenit, a fost nevoie şi de o modificare legislativă astfel încât furnizorii să refacă absolut toate facturile care nu au reflectat prevederile legale”, a spus ministrul Energiei, potrivit Digi24.

Popescu: „E firesc să se mai întâmple erori”

De asemenea, ministrul a precizat că așteaptă din partea furnizorilor și asociațiilor să iasă public și să spună că s-a finalizat această operațiune de recalculare a facturilor eronate.

„Nu suntem absurzi, e firesc să se mai întâmple erori, dar una e să fie accidente, alta să se întâmple aşa cum s-a întâmplat şi colegii de la ANPC vă pot spune mai multe”, a mai precizat Popescu.

Captură factură recalculată Electrica

În cadrul aceleiași conferințe, președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat că niciunul dintre operatorii economici nu a fost tras la răspundere pentru intenția de furt, precizând că facturile la energie vor fi mai mari deoarece aceasta este evoluția pieței.

„Este adevărat că au fost cazuri în care mare parte a consumatorilor au fost şocaţi primind facturi cu mult mai mult faţă de ceea ce aceştia erau obişnuiţi. Majoritatea facturilor, în afară de ajutorul plafonării şi compensării, vor avea valori mai mari decât erau aceştia obişnuiţi până acum. Nu înseamnă că cineva fură, ci că aşa a evoluat piaţa”, a precizat Constantinescu.

Totodată, președintele ANPC a anunțat că operatorii economici au primit mai multe chestionare cu întrebări privind numărul de facturi emise cu deficiențe și câte au fost corectate.

ANRE a anunțat joi, 10 februarie, că a continuat acțiunile de control la furnizorii de energie elcetrică și gaze naturale, aplicând amenzi în valoare de 2,63 milioane de lei.

Astfel, în urma verificărilor, s-a constatat că societăţile CEZ VÂNZARE, ELECTRICA FURNIZARE şi RES ENERGY SOLUTIONS nu au emis facturi aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale conţinând schema de sprijin prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului.

Cioloş: “Virgil Popescu a devenit victima extremiștilor”

Articolul precedentPrimăria Capitalei riscă insolvenţa. Primarul general este singurul care poate genera bugetul
Articolul următorCase și școlarizare pentru copiii săraci: educație spre voluntariat și reciclare
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.