Foto: Facebook-Asociația
Foto: Facebook-Asociația "Copii fără copilărie din județul Vâlcea"

Educaţie şi reciclare, pentru viitorul copiilor săraci din Vâlcea: sunt parte din realizările asociației “Copii fără copilărie din județul Vâlcea”.

Organizaţia este o entitate non-profit, care funcționează din anul 2020.

Scopul este ca, prin activități caritabile, să acorde ajutor moral și material celor în nevoie. Astfel, tone de reciclabile sunt ridicate zilnic din județul Vâlcea și valorificate în folosul copiilor fără copilărie.

Asociaţia sprijină copii săraci, fără a ţine cont de vârstă, sex, naționalitate sau apartenență religioasă.

Foto: Facebook-Asociația „Copii fără copilărie din județul Vâlcea”

Membrii s-au implicat masiv la construirea, renovarea și dotarea unor case unde locuiesc mai mulţi copii fără posibilităţi materiale. Foarte multe locuințe au fost distruse ca urmare a unor evenimente nefericite (incendii)

Până în prezent, au fost construite case pentru copiii săraci din Sirineasa, Racovița, Lăpusata, Jiblea, Milcoiu.

În plus, a fost achiziționată o casa la Ocnele Mari, pentru o familie cu 6 copii.

O altă casă a fost asigurată pentru o fetiță abandonată de mamă, în comuna Glavile.

În anul 2021, a fost construită o casa pentru o fată abandonată, a cărei locuinţă a fost mistuită într-un incendiu.

În 2022, a fost ridicată o altă casă, pentru doi băieți din Căzănești.

Asociația “Copii fără copilărie din județul Vâlcea”: “Peste 1.000 de copii vâlceni sunt ajutați cu banii proveniți din reciclarea selectivă a deșeurilor”

Foto: Facebook-Asociația „Copii fără copilărie din județul Vâlcea”

Sunt firme de reciclare care au „uitat” să achite aceste reciclabile scoase din râuri, păduri sau de pe marginile drumurilor.

Le dorim să nu ajungă niciodată să aibă nevoie de ajutorul nostru, pentru că toți copiii noștri suferă de foame, de frig sau de boli care le macină corpul.

Va rugăm să ne susțineți în eforturile noastre. Trebuie să găsim soluții pentru a ajută copiii fără copilărie din județul Vâlcea, chiar și în aceste momente grele pentru toți”, au precizat membrii asociaţiei, pe contul de Facebook.

În urmă cu un an, a fost demarată o campanie de promovare a acestei acțiuni. Voluntarii din cadrul asociației colectează, sortează și valorifică materiale reciclabile în sprijinul copiilor fără copilărie

Foto: Facebook-Asociația „Copii fără copilărie din județul Vâlcea”

La început, categoriile de materialele reciclabile au fost cele uzuale: hârtie, carton, sticle și borcane, ambalaje de tip PET și HDPE, folie de plastic, fier, deșeuri electrice și electrocasnice.

În timp, s-au adăugat și alte categorii de produse reciclabile: anvelope auto, baterii și acumulatori, polistiren, ulei alimentar folosit, chiar și textile.

Toate aceste materiale reciclabile sunt colectate de către voluntarii asociației. După, sunt sortate și valorificate prin intermediu firmelor care se ocupă cu colectarea deșeurilor.

Educaţie şi sprijin, prin colectarea selectivă

Iniţial, această activitate se desfășura prin ridicarea materialelor reciclabile de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.

Actualmente, întreg județul este acoperit. Prin urmare, materialele sunt ridicate constant şi în cantități din ce în ce mai mari.

Foto: Facebook-Asociația „Copii fără copilărie din județul Vâlcea”

Acţiunea se desfăşoartă lunar, zeci de tone fiind reciclate selectiv în folosul copiilor săraci.

Această activitate de reciclare selectivă este folosită de către membrii asociației în scopul finanțării acțiunilor de ajutorare a copiilor.

Totuşi, acţiunea contribuie și la educarea și conștientizarea de către membrii comunității a necesitații ecologizarii mediului și a spațiului în care locuim.

Articolul precedentMinistrul Energiei a anunțat că recalcularea facturilor de energie eronate este aproape finalizată
Articolul următorINS: România are un spor natural negativ
Jurnalist full-time / Pesimist part-time