Sursa: Facebook

Continuă verificările Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în unitățile comerciale, accentul fiind pus, se pare, pe magazinele din rețeaua Mega Image.

Astăzi, ANPC a anunțat că alte două magazine Mega au picat testul – este vorba despre 2 puncte de lucru din comuna Chiajna, ambele fiind amendate contravențional cu 37.000 lei.

Potrivit ANPC, pe lângă aceste sancțiuni, au fost dispuse și măsuri complementare, respectiv oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficiențelor constatate – pentru una dintre unități și pentru raioanele cu deficiențe ale celei de-a doua, fiind propusă chiar sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

Din ce arată comisarii ANPC, în urma controalelor precedente au fost aplicate sancțiuni Mega Image, însă „în ciuda sancțiunilor importante din zilele precedente, condiițile din aceste magazine nu s-au îmbunătățit”.

Din nou, pentru a treia oară, în trei zile consecutive, nici o schimbare în modul de abordare a serviciilor comerciale oferite de Mega Image. Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credință a cumpărătorilor și să ignore zilnic legea.

Dar nu ne oprim: sancționăm, inclusiv oprind temporar prestarea de serviciu, sau suspendând activitatea, acolo unde este cazul, împiedicându-i să își bată joc de consumatorul român! Această atitudine ne-a determinat să asigurăm permanență în marile magazine, începând cu finalul lunii ianuarie, să fim pentru ei picătura chinească”, a subliniat Paul Anghel, director general ANPC.

Printre abaterile constatate se numără comercializarea de produse alimentare cu data limită de consum depășită, comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice vizibile, expuse în rafturi din lemn uzate și acoperite cu strat grosier de praf, în spatele raftului fiind prezente acumulari masive de resturi menajere, grăsime și praf, depozitarea unor produse alimentare, destinate comercializării, la temperature diferite decât cele recomandate de producător, dar și comercializarea unor produse cu arsuri de congelare și procent ridicat de gheață, în ambalaje, în vitrine neigienizate.

Ieri, și Horia Constantinescu, președintele ANPC, vorbea despre aceeași „picătură chinezească”: „Mega Image din nou! Deja par mega probleme! 4 din 4! Povestea va continua, ca mesaj de fermitate! Vrem Mega Respect, Mega Calitate, Mega Conformitate, dacă tot suntem MEGA IMAGE! Până la acel moment, rămân MEGA SANCTIONAȚI! Și continuăm… Picătura chinezească varianta mega!”.

Aceasta în condițiile în care în noiembrie, Comisarii pentru Protecția Consumatorilor au comunicat, oficial, că mai multe unități Mega au fost sancționate contravențional cu sama totală de 93.000 lei, fiind și atunci dispuse măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din consum a tuturor produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie, dar și propunerea de închidere a unității pe o durată de cel mult 6 luni.

Articolul precedentSorin Grindeanu, la 5 ani de la abrogarea OUG 13: „Viaţa a oferit alte traiectorii”
Articolul următorAlexandru Rafila a semnat un memorandum în domeniul Sănătății cu omologul său italian