Sorin Grindeanu (captură video)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat într-o conferință de presă care a avut loc la Timișoara, vineri, că și-a asumat abrogarea OUG13, precizând că era conștient că va fi aspru criticat de conducerea PSD.

„Ştiu în mod sigur că în momentul în care am dat OUG 14, pe care mi-am asumat-o ca prim-ministru, că voi intra într-o perioadă de conflicte cu conducerea partidului din acea perioadă, care a culminat cu moţiuni de cenzură şi aşa mai departe”, a spus Grindeanu, potrivit news.ro.

De asemenea, prim-vicepreședintele PSD a mai susținut că în momentul retragerii OUG13 a fost incert de viitorul său politic.

Grindeanu: „S-au schimbat lucrurile la partid”

„Dacă stăm să ne uităm la desfăşurarea evenimentelor de după, la moţiuni de cenzură, am anticipat că voi intra într-o zonă neprietenoasă cu conducerea partidului din care făceam parte, care a culminat cu moţiunea de cenzură, cu ce a urmat. După aceea, excluderea mea din partid, toate desfăşurările, sigur că mă gândeam că e posibil să nu mai fac politică. Orice om cred că are idei de acest tip. Dar s-au schimbat lucrurile la partid şi viaţa a oferit alte traiectorii”, a mai spus Grindeanu.

Reamintim că după instalarea Guvernului PSD-ALDE, condus de Sorin Grindeanu, pe 31 ianuarie 2017 a fost emisă OUG 13 de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală. Adoptarea Ordonanței a scos în stradă sute de mii de români în toată țara, iar manifestările din Piața Victoriei s-au desfășurat sub simbolul #rezist.

Chiar dacă Guvernul condus în acea perioadă de Grindeanu a decis abrogarea OUG 13 pe 5 februarie, protestele în spațiul public au continuat până pe 27 februarie. La patru luni distanță, PSD și ALDE au retras guvernului sprijinul politic și toți miniștrii în afară de premier și ministrul Comunicațiilor și-au depus demisia.

Cabinetul a căzut la 21 iunie 2017 în urma unei moțiuni de cenzură și a fost înlocuit după alte 8 zile cu Guvernul Tudose, care a fost în funcție aproape șapte luni.

În momentul actual, Sorin Grindeanu ocupă funcția de ministru al Transporturilor în guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Autostrada Buzău – Focșani a ajuns în faza de licitație. Ministrul Grindeanu promite și mai mult

Articolul precedentExclusiv. Experții internaționali „mătură” concluziile specialiștilor de la INML. Un procuror face „scut” pentru medicul Cătălin Cîrstoveanu, deși trebuie să-l ancheteze
Articolul următorMagazine Mega, verificate de Protecția Consumatorilor. „Ajung să cred că ei nu fac altceva decât să profite de buna credință a cumpărătorilor și să ignore zilnic legea”, spune directorul general ANPC
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.