USR cere demisia lui Lucian Bode

Decizia a fost luată în cadrul Biroului Naţional al partidului.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a reacționat după declarațiile ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, cu privire la accidentul în care un polițist a lovit cu mașina două fete, iar una dintre ele a murit.

Deputatul USR a declarat în Parlament că după un an de mandat, Lucian Bode ar fi trebuit să vină cu soluții „clare, ferme” care să redea prestigiul „acestei uniforme a polițistului.” Mai mult, el e de părere că polițiștii au ajuns să nu mai fie în stare să aplice legea, să protejeze cetățenii deoarece „le tremură genunchii” atunci când văd 20-30 de oameni nervoși.

„Astăzi a ieşit să ne spună că lucrurile merg rău şi are o grea moştenire. Mulţumim, asta ştim şi noi. Observăm că poliţiştii nu sunt în stare să aplice legea, nu sunt în stare să ne protejeze – poliţiştii şi instituţiile de forţă. Vedem că orice manifestant nervos poate să intre într-o instituţie a statului, iar poliţiştilor, jandarmilor le tremură genunchii atunci când văd 20-30 de oameni nervoşi”,a declarat Moșteanu, relatează news.ro.

Moșteanu: „Lucian Bode trebuie schimbat cu cineva mai curajos”

De asemenea, purtătorul de cuvânt al USR a mai menționat faptul că în fruntea Ministerului Afacerilor Interne e nevoie de un om curajos, care să „lupte cu sistemul învechit”, actualul ministru fiind doar un simplu „observator”. El e de părere că Bode a eșuat deoarece s-a lăsat condus de „milițienii din acest minister”.

„Domnul Bode a eşuat şi îi cerem demisia pe această cale, din nou. Domnul Bode trebuie să plece. Este nevoie de un nou ministru de Interne, unul care să nu se lase condus de miliţienii din acest minister şi să fie curajos, să facă modificările de care este nevoie (…) E nevoie de soluţii – cerem demisia ministrului Bode”, a conchis Moşteanu.

Reamintim că USR a cerut demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, în decembrie anul trecut, pentru modul în care forțele de ordine au reacționat la protestul organizat de AUR la Parlament.

Ministrul de Interne a avut luni, 17 ianuarie, prima reacție în cazul accidentului în care un polițist a lovit cu mașina două fete, iar una dintre ele a murit. El a declarat că imaginea prin care polițistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăiește nu „poate fi concepută.”

Moșteanu (USR) îl critică dur pe Ciolacu. „Este plin de populism, stă cu ochii în sondaj”

Articolul precedent(Video) Patroana unui aprozar din Timișoara a donat trecătorilor toată marfa
Articolul următorSanctuarul de urşi din Zărneşti funcţionează din donaţii. Tanczos Barna ar colecţiona trofee, dar nu ar dona un cent
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.