Moșteanu (USR) îl critică dur pe Ciolacu. „Este plin de populism, stă cu ochii în sondaj”

În aceeași notă îl cataloghează și pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, îi critică pe Alexandru Rafila și Marcel Ciolacu, pentru eșecul în privința certificatului verde/Covid la locul de muncă, despre care chiar ministrul Sănătății spunea recent că orice întârziere în adoptare înseamnă o eficacitate mai mică a acestuia. Într-o intervenție la RFI, Moșteanu a transmis că decizia politică pe această temă este blocată în coaliția de guvernare.

„Ce mă miră pe mine foarte tare este poziția doctorului Rafila, un doctor care evident că înțelege cum funcționează și cum se poate lupta cu o pandemie, însă doctorul Rafila pare că a dat jurământul lui Hipocrate pe carnetul de partid, stă cu ochii în sondaje alături de domnul Marcel Ciolacu și spune hai, mai bine să nu luăm măsuri nepopulare, poate scapă cine poate”, adăugând că această atitudine nu este deloc potrivită pentru un guvernant.

Vicepreședintele USR cere ca certificatul verde la locul de muncă să fie legiferat în Parlament, nu prin asumare a guvernului Ciucă, așa cum s-a vehiculat înainte de Crăciun. „Trebuie făcut în Parlament, asta este foarte clar. În Parlament, atunci când există voință politică, lucrurile se pot mișca foarte repede. USR are toată disponibilitatea să discutăm cu toate celelalte partide, pentru a găsi o formă realistă, care poate ajuta autoritățile să se lupte cu coronavirusul”, a mai spus Ionuț Moșteanu, subliind că abordarea „scapă cine poate” este una „criminală”, dat fiind numărul foarte mare de decese înregistrat în timpul valului 4 al pandemiei.

De asemenea, Moșteanu a reacționat și cu privire la afirmațiile făcute, luni, de Marcel Ciolacu, potrivit căruia „certificatul verde nu este singurul instrument”, mai mult, că PSD nu vrea să pună vreo presiune pe români legat de vaccinare. „Mi se par afirmații iresponsabile. Ce propune în schimb domnul Ciolacu? Nu a propus nimic. Este plin de populism, stă cu ochii în sondaje și nu-l interesează că va veni un val care va pune din nou presiune pe spitale, pe ATI, pe foarte multe business-uri și pe bugetul de stat”, a mai spus liderul deputaților USR.

Ciolacu nu vrea să pună presiune pe români să se vaccineze

Articolul precedentCum risipește Nicușor Dan banii bucureștenilor. Aproape două milioane de lei, pentru a afla ce știm deja: Bucureștiul e poluat
Articolul următorCFR, licitație pentru modernizarea a două loturi din calea ferată Cluj – Oradea