S-a dat startul programărilor pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Prima zi disponibilă pentru vaccinare este 26 ianuarie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că în 24 ore au fost validate aproape 1.000 de programări în platforma RoVaccinare pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Totodată, el a mai anunțat că prima tranșă de vaccin anti-Covid pentru această categorie de vârstă va ajunge în România în următoarele zile. Părinții care doresc să își programeze copiii trebuie să caute în platformă semnul „P_PED”.

România a contractat 550.000 de doze pediatrice

  Totodată, Andrei Baciu a mai precizat că la nivel național există 219 de cabinete destinate celor mici pentru imunizarea împotriva coronavirusului.

„Sunt 219 astfel de cabinete destinate vaccinării celor mici, unde puteți merge chiar dacă nu v-ați înregistrat înainte pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro”, a mai scris secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Reamintim că din 26 ianuarie începe vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, platforma informatică permițând deja programarea celor mici. Cu toate acestea, vaccinarea se poate face și fără programare.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că țara noastră va primi 550.000 de doze pediatrice pentru imunizarea a aproximativ 250.000 de copii. Coordonatorul campaniei de vaccinare recomandă vaccinul copiilor vulnerabili deoarece riscul de a face o formă gravă a bolii este foarte crescut.

 „Recomandarea primordială este către acei copii vulnerabil care sunt în evidenţe cu afecţiuni cronice: obezitate, afecţiuni cardiovasculare, diabet, boli cronice renale sau afecţiuni oncologice. Este important să dăm prioritate celor care au cea mai mare nevoie să se vaccineze”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță în urmă cu câteva zile.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că vineri, 14 ianuarie, 175.500 doze de vaccin Moderna au ajuns în București, la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.  Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele urmează să fie distribuite în centrele regionale din țară.

Până în prezent, țara noastră a primit peste 3,3 milioane de doze de vaccin Moderna, iar aproape 1 milion au fost deja utilizate pentru imunizarea populației împotriva Covid-19.

Valeriu Gheorghiță anunță cum va fi făcută vaccinarea pentru copiii peste 5 ani

Articolul precedentMinistrul Dezvoltării, Cseke Attila, despre coaliția de guvernare: „Nu există altă soluţie politică”
Articolul următorEugen Tomac (PMP): „Cîţu ne-a propus fuziune”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.