Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a comentat ultimele atacuri între liberali și social-democrați, precizând că România are nevoie de stabilitate, iar UDMR reprezintă o „forță de echilibru” în guvern.

Mai mult, oficialul a explicat, într-o conferință de presă, că nu există altă soluție pentru guvernarea României decât această coaliție, PNL-PSD-UDMR. Totodată, el a mai precizat că provocările administrative și politice pot fi depășite dacă există dialog între politicieni.

Attila: „Marile provocări pe care le avem pot fi depășite”

„Noi credem în echilibru şi vom încerca să fim o forţă de echilibru în această coaliţie. Nu există altă soluţie politică. Nu vedem altă soluţie pentru guvernarea României decât această coaliţie. Categoric sunt câteva provocări administrative şi politice în această perioadă la care trebuie să facem faţă cu toţii şi aceste lucruri trebuie discutate în şedinţa de coaliţie”, a spus ministrul Dezvoltării, relatează stiripesurse.ro.

De asemenea, Cseke Attila e convins că punctele de vedere diferite pot fi „armonizate”, atâta timp cât se discută în interiorul coaliției de guvernare. El a mai menționat faptul că această coaliție „este absolut necesară”, iar pentru funcționarea ei e nevoie de un echilibru constant.

„Partidele au programe diferite, nu e nici un fel de problemă. Cred că aceste puncte de vedere pot fi armonizate, astfel încât marile provocări pe care le avem să le putem depăşi. Credem că este absolut necesară această coaliţie şi trebuie găsit un echilibru în funcţionarea ei”, a conchis ministrul.

Pandemia de coronavirus și problemele cu facturile la energie reprezintă motivele pentru care, în coaliția de guvernare, au început conflicte între politicieni.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, l-a criticat pe ministrul Sănătății Alexandru Rafila pentru modul în care a pregătit sistemul medical pentru valul cinci al pandemiei. Mai mult, el a susținut că ministrul „doar tace și doar face unele informări”, fără a venit cu măsuri concrete privind limitarea răspândirii coronavirusului.

Pe de altă parte, liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebat dacă susține opinia lui Mihai Tudose privind demisia ministrului Energiei, social-democratul a precizat că o astfel de decizie trebuie luată în coaliția de guvernare.

„Eu ţin cont de părerile domnului Mihai Tudose şi de experienţa domniei sale, cred că este o decizie care ar trebui luată în coaliţie, împreună cu primul ministru”, a spus Marcel Ciolacu.

Ministrul Energiei suspectează formarea unor carteluri pe piața furnizorilor de energie

Articolul precedentCîțu a găsit vinovatul: „Este nevoie de mai multă analiză şi un raport al activităţii ANRE”
Articolul următorS-a dat startul programărilor pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.