Eugen Tomac (PMP): „Cîţu ne-a propus fuziune”

Actualul președinte al partidului, Cristian Diaconescu, nu vrea să accepte ideea unei fuziuni cu PNL.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a vorbit despre situația actuală din partid, după ce președintele Cristian Diaconescu a declarat că o parte dintre lideri au organizat un „puci”.

Tomac a precizat că în ultimele 24 de ore a primit numeroase mesaje cu privire la preluarea puterii în partid.  

„Din câte observ, Iohannis nu comunică nimic și ne-am obișnuit cu această stare de fapt de ani buni. Poate dacă exista vreo lovitură la Palat, ne mai spunea și el ceva nou. Generalul e la locul lui, deci nu a luat nimeni cu asalt Palatul Victoria. Așa că nu am participat la niciun puci” a spus Tomac într-o postare pe o rețea de socializare.

Eugen Tomac: „Nu este un moment fericit în viaţa unui partid politic”

De asemenea, europarlamentarul a mai susținut că săptămâna aceasta a participat la o ședință a PMP, convocată de 46 de lideri ai partidului. Cu toate acestea, Tomac s-a declarat „șocat” de faptul că președintele PMP a ales să nu participe la ședință, chiar dacă se afla în sediul central al partidului.

 „A ales să nu participe, acuzând ulterior, în mod incorect, că întâlnirea noastră este una ilegală”, a mai spus el.

De asemenea, Tomac a menționat că nici un coleg de partid nu a deschis subiectul despre o posibilă fuziunie cu alt partid, precizând că PMP este „un partid mare, curat, liber și cu foarte mulți oameni valoroși”.

Cu toate acestea, europarlamentarul a amintit că în 2020, Orban a propus o fuziune cu partidul liberal, dar președintele din acea perioadă, Traian Băsescu, a refuzat propunerea. „În 2021, Cîţu ne-a propus fuziune şi, cum era firesc, i-am sugerat întâi să discute cu domnul Preşedinte Diaconescu. Răspunsul Preşedintelui Diaconescu a fost: DA, apoi s-a răzgândit”, a precizat Eugen Tomac.

Reamintim că președintele PMP Cristian Diaconescu a anunțat public că nu recunoaște decizia partidului cu privire la organizarea Congresului luna viitoare, pentru alegerea unei noi conduceri.

„Deciziile de demitere şi numire a altor persoane pe loc, cât şi aşa-zisul Congres anunţat pentru februarie sunt ilegale”, a spus Diaconescu.

PMP își alege o nouă conducere națională. Discuții cu privire la fuziunea cu PNL

Articolul precedentS-a dat startul programărilor pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani
Articolul următorÎncep controalele în centrele de plasament: “S-au înmulțit cazurile de violențe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale” 
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.