FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Șeful Comitetului Național pentru vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat că au fost identificate 45 de cabinete de vaccinare în spitale și 135 în centrele unde se folosește vaccinul Pfizer pentru ca cei cu vârste între 5 și 11 ani să se imunizeze împotriva noului coronavirus. „Aceste situaţii vor fi în dinamică şi pe măsură ce vom avea o finalizare a numărului de cabinete, o vom comunica”, a spus Gheorghiţă, relatează Digi24.

Mai mult, medicul a anunțat că, cel mai probabil, în 26 noiembrie, Comisia Europeanp va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de vârstă 5-11 ani. De asemenea, Valeriu Gheorghiță a dat asigurări că și vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârstă 6-11 ani.

Copiii vor fi vaccinați cu serul Pfizer/BioNTech

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că dozajul pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani este de 10 micrograme cu două doze la interval de 21 de zile. „Sunt flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de două grade timp de 10 săptămâni”,  a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

De asemenea, medicul a mai precizat că cei mici se pot vaccina în centrele din spitale, în cabinetele  de medicină de familie sau în centrele adresate populației generale. „Momentul când va începe efectiv vaccinarea ține de livrarea dozelor”, a precizat Gheorghiță. Medicul a mai anunțat că la fiecare centru de vaccinare se va menționa dacă se pot administra și vaccinuri pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

România renunță la vaccinarea cu Astra Zeneca

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță a propus Ministerului Sănătății la renunțarea serului produs de Astra Zeneca. Motivul principal este lipsa de interes din partea românilor de a se vaccina cu acest ser. Astfel, conform lui Valeriu Gheorghiță, de la începutul anului 2022, vaccinul va fi retras definitiv de pe piață. Mai mult, el a precizat că decizia de a retrage vaccinul vine în contextul în care s-au descoperit probleme privind managementul serului.

Valeriu Gherghiță: „Nu este exclus să se genereze o nouă tulpină”

Articolul precedentSe subțiază partidul: încă un senator liberal își anunță demisia din PNL
Articolul următorMarius Humelnicu renunța la nominalizarea pentru Ministerul Economiei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.