FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a avertizat că în plin sezon rece, numărul cazurilor va crește deoarece oamenii vor sta din ce în ce mai multe spații închise. Mai mult, Gheorghiță susține că fără introducerea certificatului verde pentru mai multe categorii profesionale, pragul de 70 % nu poate fi atins până la sfârșitul acestui an.

Chiar dacă situația epidemiologică se va liniști în următoarele două luni, riscul unui val cinci al pandemiei cu mii de cazuri pe zi este posibil.

„Probabil că în momentul acesta suntem deja într-o perioadă de platou.(…)Dar problema este dacă suntem iarăși dispuși, ca țară, să ne confruntăm cu un viitor val de îmbolnăviri și s-o luăm de la capăt”, a spus Valeriu Gheorghiță, relatează Digi24.

Vaccinarea, singura soluție pentru o viață normală

Valeriu Gheorghiță a pus accent pe imunizarea populației ca soluție pentru o normalitate post-pandemie. De asemenea, el e de părere că imunizarea populației trebuie să continue la un ritm cât mai ridicat. „Cred că avem nevoie cu toții de această siguranță și de o predictibilitate pentru perioada următoare”, a punctat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

De la debutul campaniei de vaccinare, la nivel mondial, s-au vaccinat aproape 50 % din populația globului. Țara noastră este sub această medie. Mai exact, cu doar 45% din populația adultă imunizată. Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că România are centre de vaccinare. Mai mult, doze de vaccin există. „În ultimele zile am redeschis multe centre. Am înființat centre noi de vaccinare. Suntem la peste 1.000 de cabinete de vaccinare la nivel național”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Duminică, 31 octombrie, România a de pășit pragul de șapte milioane de persoane vaccinate cu prima doză. Doar în ultima săptămână s-au vaccinat peste 1 milion de oameni. Lupta cu pandemia continuă și în spitale unde, din nefericire, nu mai există niciun loc liber la secția de terapie intesivă.

Cu toate acestea, medicii fac eforturi supraomenești pentru a lupta cu virusul. Până acum, peste 40 de mii de români au murit datorită infectării cu COVID-19. Noile restricții și frica de boală a convins mii de români să facă coadă la centrele de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, critic cu medicii anti-vacciniști

Articolul precedentDovleci și lumănări de Halloween în fața primăriei din Timișoara
Articolul următorMiercuri se decide soarta Guvernului Ciucă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.