Sursa foto: Stiripesurse.ro

Duminica seara, în fața Primăriei Timișoara, mai mulți tineri au adus dovleci sculptați și lumânări pentru a sărbători Halloween. Acest gest nu reprezintă altceva decât o formă de manifest față de problemele privind încălzirea în oraș. Tinerii liberali au numit primăria condusă de Dominic Fritz ca fiind „primăria groazei”, relatează g4media.ro.

Într-o postare pe Facebook, tinerii liberali acuză administrația locală că au „pus pe butuci” rețeaua de termoficare. Mai mult, ei îl acuză pe primar și viceprimar de incompetență. Mai mult, ei susțin că școlile și spitalele au rămas fără căldură, într-o perioadă în care situația sanitară din țară e critică.

„Primăria groazei. Spitale îngheţate, şcoli închise din lipsa căldurii, zeci de mii de timişoreni în frig. Asta reprezintă o reţea de termoficare pusă pe butuci. Am „sărbătorit” Halloween-ul în faţa Primăriei Timişoara”, au transmis tinerii liberali pe Facebook, relatează g4media.ro.

Trei zile de frig pentru sute de mii de timișoreni

Timp de trei zile, timișorenii nu au avut apă caldă și căldură din cauza datoriilor pe care Colterm le are la furnizorul de gaze E.ON. De asemenea, astăzi, 1 noiembrie, contractul de furnizare de gaze semnat de edilul Timișoarei cu altă firmă s-a încheiat la ora 7.00. Cu toate acestea, Dominic Fritz a anunțat că există posibilitatea de prelungire a contractului.  Colterm are datorii de 76 de milioane de lei la furnizorul de gaze E.ON, iar administrația Fritz a reușit să țină societatea de termoficare la suprafață prin rostogolirea datoriilor. Reamintim că în prag de iarnă, Colterm a intra în insolvență. La nici o zi distanță, E.ON a oprit gazul din cauza datoriilor acumulate.

Aproape 56 de mii de locuințe au rămas fără căldură și apă caldă. După semnarea contractului cu un alt furnizor de gaze, Dominic Fritz a dat asigurări că timișorenii nu vor rămâne, pe timpul iernii, fără căldură și apă caldă.

Premierul demis Florin Cîțu a precizat că Dominic Fritz poate să facă un credit la Trezorerie pentru a plăti o parte din datoriile istorice pe care Colterm le-a acumulat, mai exact peste 300 de milioane de lei.

Florin Cîțu, despre problema căldurii din Timișoara: „Am găsit o soluție”

Articolul precedentVasile Dîncu asigură că PSD nu va propune un premier: „De ce să mai forțăm noi 10 zile această criză în care mor oameni?”
Articolul următorValeriu Gherghiță: „Nu este exclus să se genereze o nouă tulpină”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.