SURSA FOTO: GSP

Printr-un comunicat de presă al Partidului Social Democrat (PSD), Marius Humelnicu renunță la nominalizarea pentru conducerea Ministerului Economiei.  Mai mult, demnitarul a mulțumit tuturor celor care l-au susținut pentru ocuparea aceste funcții importante în viitorul Guvern Ciucă.

„Vreau să le mulţumesc colegilor mei din organizaţia PSD Galaţi pentru onoarea de a mă propune în funcţia de ministru al Economiei şi colegilor mei din partid”, este declarația atribuită lui Marius Humelnicu și transmisă de biroul de presă al PSD, relatează g4media.ro.

Conform surselor din PSD, social-democrații au decis să-l propună pe Florin Spătaru pentru Ministerul Economiei.

Fost fotbalist în Ministerul Economiei

Liderul PSD nu a știu să explice ce îl recomandă pe Marius Humelnicu pentru funcția de ministru al Economiei.

„Vorbiți de domnul Humelnicu? Senatorul de Galați? Care este președintele comisiei de….IT din Senat, comisie decizională? Am înțeles că este inginer și are toată susținerea noastră pentru acest domeniu. Veți vedea, va veni în fața dumneavoastră și veți afla. Sper să fie un ministru pe așteptările românilor”, a spus liderul social-democraților la nominalizarea miniștrilor pentru Guvernul Ciucă.

Mai mult, Ciolacu a mai adăugat că Marius Humelnicu a fost recomandat de către organizația PSD Galați.

PSD Galați l-a recomandat pe Marius Humelnicu pentru postul de ministru al Economiei

În vârstă de 44 de ani, Marius Humelnicu a făcut fotbal de perfomanță până în 2007. În timpul guvernării lui Emil Boc, el a fost numit Director Coordonator în cadrul Direcției pentru Sport a Județului Galați. Mai mult, în 2015 a fost numit secretar de stat în Transporturi, ciy manager și viceprimar în Galați.

Conform declarației de avere, Mariu Humelnicu a avut în 2020 venituri de peste 116 mii de lei de la primăria Municipiului Galați și 4460 de lei de la Senatul României. Potrivit declarației de interese, Marius Humelnicu este vicepreședinte al Organizației Județene PSD Galați.

Reamintim că Partidul Social Democrat (PSD) va avea 9 ministere în Guvernul Ciucă, PNL rămâne cu 8 ministere, iar UDMR 3. Miercuri, 24 noiembrie, va avea loc audierea miniștrilor, urmând ca joi, 25 noiembrie să aibă loc votul din Parlament.

Adrian Năstase: „PSD se pregătește să intre la guvernare, riscând să piardă un avantaj electoral”

Articolul precedentValeriu Gheorghiță anunță cum va fi făcută vaccinarea pentru copiii peste 5 ani
Articolul următorAna Birchall, după ce a aflat cine ar putea conduce MJ: „Îmi doresc ca justiția să nu mai fie folosită în scopuri electorale”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.