Ca fost ministru al Justiției – din partea PSD – Ana Birchall urmărește cu interes (și) schimbările din acest domeniu, iar astăzi comentează pe marginea posibilității ca portofoliul să fie preluat din nou de Cătălin Predoiu.

„Din nou”, pentru că Predoiu a condus MJ între noiembrie 2019 – decembrie 2020, dar și între februarie 2008 și mai 2012. De la finalul anului trecut este simplu deputat, de Prahova. Ales în 2016 pe listele din Călărași, Predoiu anunța în campania electorală de anul trecut că a fost „adoptat” de PNL Prahova, unde a fost pus pe lista candidaților la Camera Deputaților. Iar acum, numele său este dat ca sigur pentru Justiție, în viitorul cabinet PSD-PNL-UDMR Ciucă.

Din acest motiv, Ana Birchall scrie câteva rânduri referitoare la ce ar trebui făcut în justiție, dar mai ales ceea ce nu ar trebui repetat. Ori, cum Predoiu nu preia acest portofoliu pentru prima dată, rămâne de văzut cum va stăpâni domeniul și ce îmbunătățiri mult așteptate (și promise) va aduce.

Nu sunt multe și nici noi „idealuri” anunțate: finalizarea monitorizării României prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), adoptarea Legilor Justiției, reforma Inspecției Judiciare, precum și desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție și înființarea unei noi structuri care să asigure independența magistraților.

Personal îmi doresc să se facă reformele atât de necesare în justiție iar acest domeniu, atât de important pentru orice societate, să nu mai fie câmp de bătălie politică.

Îmi doresc ca justiția să nu mai fie folosită în scopuri electorale. Justiția trebuie să fie, exact cum scrie în Constituție: un serviciu public în slujba cetățenilor. A cetățenilor cinstiți!

Legea să fie lege pentru toți, egală pentru toți, aplicată tuturor, indiferent cum îl cheamă și ce funcție are”, atrage atenția Ana Birchall, pe Facebook.

Articolul precedentMarius Humelnicu renunța la nominalizarea pentru Ministerul Economiei
Articolul următorLudovic Orban a demisionat din PNL împreună cu 16 parlamentari