Sursa foto: G4media.ro

Fostul lider al Partidului Național Liberal (PNL) Ludovic Orban și-a depus demisia, împreună cu cei 16 colegi parlamentari, la sediul central al partidului. Mai mult, fostul președinte PNL a adăugat că „a fost obligat să părăsească partidul” deoarece actualii lideri au decis să întoarcă spatele milioanelor de români.

Reamintim că pe 12 noiembrie, Ludovic Orban a primit un vot de excludere din PNL, partid din care face parte încă din 1992. Liberalul a adăugat că „astăzi este o zi crucială”, deoarece trebuie să părăsească partidul unde și-a petrecut „aproape toată viața adultă”.

”Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL şi a fi loial cetăţenilor români care ne-au acordat încrederea. (..) O familie nu se poate întemeia decât între doi oameni care se iubesc şi au încredere unul în celălalt. Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc azi in PNL”, a declarat Orban.

Ludovic Orban: „Colegii din PNL au dezamăgit speranțele oamenilor”

De asemenea, în discursul său din fața sediului partidului, Orban e de părere că actuala conducere a PNL nu mai este loială oamenilor, iar „trădarea, minciuna, lipsa de asumare politică” reprezintă noile reguli pe care „gașca demolatoare care a confiscat PNL” a decis să le pună în aplicare.

Mai mult, Orban a dat asigurări că va reveni, în cel mai scurt timp posibil, cu o construcție solidă în Parlament. „Demisia nu este un sfârşit, este un început. Nu mă las. Vom începe împreună o construcţie solidă care să se bazeze pe oameni de caracter, cu bun-simţ şi pe oameni care într-adevăr au capacitatea de a face viaţa mai bună semenilor lor”, a mai spus Orban. Liberalul a precizat că săptămâna viitoare va începe procedura de înființare a grupului parlamentar de la Camera Deputaților.

După pierderea alegerilor din interiorul PNL, Ludovic Orban a anunțat că nu va mai colabora cu președintele Klaus Iohannis. Mai mult, el a început să îl critice pe Florin Cîțu pentru modul în care a decis să conducă partidul. Ludovic Orban a precizat că singura soluție de ieșire din criza politică e refacerea coaliție de dreapta PNL-USR-UDMR cu un alt premier.

Se subțiază partidul: încă un senator liberal își anunță demisia din PNL

Articolul precedentAna Birchall, după ce a aflat cine ar putea conduce MJ: „Îmi doresc ca justiția să nu mai fie folosită în scopuri electorale”
Articolul următorSorin Grindeanu este noul vicepremier din partea PSD
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.