Sursă foto: www.antena3.ro
Sursă foto: www.antena3.ro

Spuneam că nu știm cât va mai rezista partidul liberal, cu membru după membru dându-și demisia.

Alexandru Kocsis-Cristea anunța, ieri, că-și va da demisia, împreună cu încă 16 colegi, din PNL.

Motivul? Alianța cu PSD, bineînțeles.

Ar fi fost 40 de parlamentari din PNL care au contestat alianța. Au rămas 17, deciși să părăsească partidul, în favoarea lui Ludovic Orban.

Marele Partid Național Liberal, cel care a trecut peste Războiul de Independență, două Războaie Mondiale și peste urgia comunistă, a capitulat în mod inexplicabil în fața lui Klaus Iohannis, un politician mediocru și meschin care ne-a păcălit pe toți”, spunea Alexandru Kocsis-Cristea, pe pagina de Facebook.

Bineînțeles că nu putea Iohannis, de unul singur, să ajungă la acest record. A avut parte de sprijin, tot din partea partidului liberal. Doar că, la un moment dat, s-a hotărât să rămână alături de PNL, dar cumva să-și apropie și PSD-ul.

Că USR-ul era cam prea tupeist. Acest adolescent rebel, care crede că poate schimba orânduiala lumii. Și dacă orânduiala lumii poate fi schimbată, orânduiala politică, mai greu. Se mai îndoiește cineva că ”partidele tradiționale” se uită, înainte de toate, la propriul interes și de-abia apoi la cel al votanților? Să nu fim naivi!

Partidul acuzat de ceva mai degradant decât prostituția

Tot de către un liberal, care a decis, și el, să-și dea demisia: senatorul Ion Iordache.

Ce faceţi voi, cei din conducerea PNL, acum, este mai degradant decât orice formă de prostituţie! Pentru beneficiile şi sinecurile voastre, i-aţi trădat pe oamenii care v-au votat, inclusiv familie şi prieteni”, vociferează Ion Iordache.

Ce nu înțeleg eu e în felul următor: inclusiv dintre cei care l-au susținut pe Florin Cîțu la șefia partidului se declară nemulțumiți de el. Mai ales după ce au parafat înțelegea cu PSD și-au mai pierdut niște funcții.

Aceia unde sunt? Ei de ce nu-și dau demisia din partid? Dacă tot sunt atât de nemulțumiți, de ce nu pleacă în masă? De ce nu se refugiază sub umbrela protectoare a altui partid? De ce nu se împacă cu Ludovic Orban? De ce?

Cei care rămân, vor să facă revoluție în partid? Sau se mulțumesc cu posturile până la următoarele alegeri? Cei care pleacă, pleacă din convingere sau pentru un exercițiu de imagine, care să le aducă voturi exact la următoarele alegeri?

Care e jocul? Care e planul? Și, mai ales, cât de plauzibil e ca mișcările de trupe politice din ultimul timp să ne afecteze pe termen lung?

Mă uit în jur. Nu-mi place ce văd. 2024 pare foarte departe. Cert este că, oricât am sperat în 2020, modernizarea aia, digitalizarea și accentul pus pe reforme trebuie să mai aștepte puțin. am așteptat 30+ de ani, ce mai contează încă 3 în plus?

Articolul precedentDacian Cioloș, despre revocarea Ancăi Dragu: „O avanpremieră fără respect pentru reguli”
Articolul următorValeriu Gheorghiță anunță cum va fi făcută vaccinarea pentru copiii peste 5 ani
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.