Sursa Foto: Antena 3
Sursa Foto: Antena 3

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloș a precizat că „monstruoasa alianță PNL-PSD-UDMR” l-a pus la șefia Senatului pe Florin Cîțu pentru „meritele deosebite” de distrugere a coaliției cu USR. Mai mult, Cioloș e de părere că noua coaliție va guverna „în forță, fără respect pentru reguli și meritocrație”.

 „Dincolo de faptul că revocarea forțează Constituția. Ea este și o avanpremieră la modul în care noua majoritate va acționa: în forță, fără respect pentru reguli și meritocrație”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa oficială de Facebook.

Anca Dragu a fost revocată din funcția de președinte al Senatului

Mai mult, Dacian Cioloș (USR) consideră că modul în care a fost îndepărtată Anca Dragu de la șefia Senatului se va întoarce împotriva „monstruoasei coaliții PNL-PSD-UDMR”.

„Se va întoarce curând împotriva acestor politicieni care acționează fără scrupule sub deviza <<pentru că putem>>”. În încheierea mesajului, Dacian Cioloș îi mulțumește pentru tot ce a făcut fiind președintele Senatului. „Îi mulțumesc Ancăi Dragu pentru modul impecabil cu care a onorat poziția de președintă a Senatului”, a concluzionat liderul USR. Anca Dragu a anunțat că Uniunea Salvați România (USR) va ataca la Curtea Constituțională această revocare din funcție.

Camera Deputaților revine lui Marcel Ciolacu, iar Senatul lui Florin Cîțu

Reamintim că Florin Cîțu, liderul Partidului Național Liberal (PNL) a fost ales președintele Senatului cu 82 de voturi „pentru” și 25 „împotrivă”. După demiterea din funcție de astăzi a Ancăi Dragu (USR). De asemenea, liderul Partidului Social Democrat (PSD) Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților cu 217 voturi „pentru” și 77 „împotrivă”.

În 13 octombrie, Ludovic Orban a demisionat din fruntea Camerei Deputaților după ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului. Biroul permanent a decis ca şefia Camerei Deputaţilor să fie deţinută prin rotaţie de vicepreşedinţii forului legislativ. Din 2 noiembrie, social-democratul Sorin Grindeanu a preluat președinția interimară. Anterior, interimatul af ost deținut pentru 14 zile de liberalul Florin Roman.

Luni, 22 noiembrie, Președintele României Klaus Iohannis a anunțat că l-a desemnat pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier după negocierile cu noua coaliție PNL-PSD-UDMR.

Florin Cîțu a devenit președintele Senatului

Articolul precedentDouă cadavre exhumate în Galați, la solicitarea procurorilor
Articolul următorSe subțiază partidul: încă un senator liberal își anunță demisia din PNL
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.