Captură video, Observator
Captură video, Observator

În urma suspiciunilor existente în legătură cu decesul, două cadavre vor fi exhumate, miercuri, 24 noiembrie, în Galaţi.

Este vorba despre trupurile a doi gălăţeni, ambii decedaţi în aceeaşi unitate spitalicească: Mihaela Anghele, studenta din Galaţi în vârstă de 21 de ani care a murit după două săptămâni de chinuri, dar şi Florin Chirilă, bărbatul din Galaţi care a murit după ce a fost lăsat să aştepte, în frig, un test PCR.

Morți suspecte la Spitalul Județean din Galați

În luna noiembrie, o tânără de 21 de ani, studentă în anul trei la Medicină, a murit la Spitalul Judeţean Galaţi, după mai multe diagnostice greşite. În acest caz, procurorii s-au autosesizat şi au dispus „începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”.

Cazul nu este unul singular: Florin Chirilă, un bărbat în vârstă de 46 de ani, a murit după ce a fost lăsat să aştepte ore în şir, în frig, pe o bancă din curtea spitalului, un test PCR. Testul s-a dovedit a fi negativ, iar la scurt timp după aflarea rezultatului, bărbatul şi-a pierdut viaţa, fiind diagnosticat cu pneumonie.

Exhumarea va avea loc în cursul zilei de miercuri

Procurorii gălățeni s-au autosesizat după ce Mihaela Anghele şi Florin Chirilă au decedat în condiții suspecte la spitalul gălățean, ambele decese ducând la proteste şi acuzaţii la adresa cadrelor medicale.

Mai mult, există şi un al treilea caz în urma căruia se desfăşoară o anchetă penală la Spitalul Judeţean din Galaţi, privind moartea unei femei de 30 de ani care n-ar fi fost operată la timp.

Un bărbat a afirmat, în data de 18 noiembrie, că soţia lui, în vârstă de 30 de ani, a murit în unitatea spitalicească.

Victima nu a fost operată la timp, deşi a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare foarte gravă.

Articolul precedentFlorin Cîțu a devenit președintele Senatului
Articolul următorDacian Cioloș, despre revocarea Ancăi Dragu: „O avanpremieră fără respect pentru reguli”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time