Cătălin Predoiu, ministrul PNL al Justiției, speră la un nou mandat de deputat în următoarea legislatură. Ales în 2016 pe listele din Călărași, Predoiu anunță că s-a împrietenit cu PNL Prahova, unde a fost pus pe lista candidaților la Camera Deputaților. Practic, campania electorală a început fără să înceapă, iar Predoiu, după anunțul privind candidatura, a simțit nevoia să povestească ce a făcut prin minister.

La început de campanie
În primul rând, țin să menționez că sunt extrem de onorat de decizia PNL Prahova de a mă coopta în rândurile sale și de a susține o candidatură pentru funcția de deputat, membru al Camerei Deputaților.
La rândul meu, sunt gata să răspund cu toată competența și experiența mea și să fac o campanie pe măsura reputației acestei organizații, una dintre cele mai puternice din PNL. Nu sunt la prima campanie, am acumulat ceva experiență în ultimii ani. Știu să-mi asum sarcinile de campanie și știu să fiu un om de echipă acolo unde o să-mi ceară conducerea filialei să acționez.
Pot să duc și responsabilitățile de ministru în funcțiune, dar știu și ce trebuie să facă un candidat și ce să ofere un candidat organizației. Sunt gata să fac toate aceste eforturi și pentru organizație, și pentru prahoveni.
Repet, sunt onorat și este o coincidență fericită pentru că, recent, în virtutea obligațiilor de serviciu de la minister, m-am ocupat de un obiectiv de investiții de aici, din Prahova, de Palatul de Justiție, care a început, cu foarte mulți ani în urmă, și sunt fericit că se va finaliza acest Palat de justiție în perioada următoare.
Am alocat recent, pentru acest palat, suma de 30 de milioane de lei, aproximativ, pentru lucrări și dotări. Sunt în legătură cu magistrații prahoveni pentru acest obiectiv de investiții, care se înscrie în linia pe care o spunea domnul președinte și, ieri, premierul și președintele partidului, domnul Orban, de dezvoltare și de fructificare a potențialului pe care țara noastră îl are de a crește nivelul de trai al oamenilor și de a reduce decalajele dintre standardele de trai, de viață din sânul UE.
Este important să recuperăm aceste decalaje și PNL are competența necesară pentru a aduce la îndeplinire și la nivel parlamentar, și la nivel guvernamental acest obiectiv fundamental pentru români. Este atuul principal al PNL: și experiență, și tinerețe, și competență. Niciun alt partid nu poate oferi toate cele trei calități necesare pentru o bună guvernare și o bună activitate parlamentară.
Mai multe nu vreau să adaug. O să demonstrez…”, promite Cătălin Predoiu.

Acest mandat de ministru, început în noiembrie anul trecut, nu este primul pe care Predoiu îl îndeplinește. Din ianuarie 2008, acesta a fost numit ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, apoi în Guvernele Boc (din 22 decembrie 2008 până în 27 aprilie 2012) și în Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu (din 9 februarie 2012 până în 7 mai 2012). Mai mult, Predoiu a fost ministru interimar al Afacerilor Externe în perioada 1 octombrie 2009 – 23 decembrie 2009, iar după după demisia premierului Emil Boc din 6 februarie 2012, a fost și prim-ministru interimar câteva zile.

Articolul precedentRadu Mazăre, trimis în judecată într-un nou dosar, alături de fostul viceprimar/ primar Făgădău și alți patru funcționari din Primăria Constanța
Articolul următorOrban, după aflarea numărului record de infectări de astăzi