După câteva zile de „tăcere” vizavi de situația în care s-a aruncat PSD, partid pe care l-a condus la un moment dat, fostul premier Adrian Năstase scrie pe blogul său câteva rânduri despre ceea ce înseamnă revenirea social democraților în acest moment la guvernare.

Din punctul de vedere al lui Adrian Năstase, PSD se află cumva pe „nisipuri mișcătoare”, iar decizia de a se alătura PNL reprezintă un risc.

Sub titlul „Când sunt posibile miracolele?”, fostul premier scrie despre Dubai, progresele făcute de Emiratele Arabe Unite și, ușor, ajunge și la România. Nu înainte de a aminti perioada în care a fost închis în penitenciarul Jilava, în care a „citit numeroase rapoarte realizate de grupuri de specialiști pentru președinți sau premieri din tările europene care prezentau soluții de performanță economică și socială” și de a puncta că a „urmărit diferite secvențe de dezvoltare din Singapore, Irlanda, China (inclusiv Hong Kong și zonele speciale)”.

Năstase recunoaște că „în momentul de fată prioritară este depășirea crizelor” dar, din punctul său de vedere, au existat puține momente în care „România a beneficiat de miracole”. Și, printre altele, Năstase a ajuns totuși și la prezent. Prezentul PSD, nu al țării. Și, chiar dacă are sfaturi pentru foștii săi colegi, nu se sfiește să critice.

PSD se pregătește să intre la guvernare, riscând să piardă un avantaj electoral pe care l-ar fi avut rămânând în opoziție. Este o decizie de responsabilitate. Dar ea trebuie să fie însoțită de anunțarea și punerea în aplicare a unei viziuni de performanță.

Probabil că Departamentele partidului, dacă ar fi funcționat, ar fi putut să ofere soluții și proiecte cu impact mai puternic în zona economică și socială.

Așa, pare cumva că este vorba doar de un proiect de supraviețuire (necesar, fără indoială), un proiect al compromisurilor cu liberalii. Vom vedea. Este adevărat însă că pentru a reuși să conduci o mașină pe dunele desertului trebuie să dezumfli pneurile la o treime!”, arată fostul președinte al PSD.

Năstase are și o încheiere, încercând să răspundă la o întrebare pe care aparent i-au pus-o jurnaliștii, dat fiind că a introdus o cerere de reabilitare judecătorească, acțiune pe care a anunțat-o tot pe blog, în cazul în care nu o găsea cineva: nu vrea să revină în politică, însă „asta nu inseamnă că nu urmăresc ce se întâmplă în țară și că nu mi-aș dori să învățăm din greșelile noastre dar și din reușitele altora”.

Articolul precedentIncendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia (Timiș)
Articolul următorMinisterul Sănătății se pregătește de valul 5 al pandemiei