Ministrul Apărării Vasile Dîncu a vorbit la Digi24 despre coaliția de guvernare și prioritățile din acest an. Social-democratul a precizat că se aștepta să lucreze mai greu cu PNL, afirmând că nu există, pentru moment, șanse ca noua coaliție de guvernare să se destrame.
“Eu nu cred că unitatea de monolit mai poate caracteriza o politică românească în acest moment. (…) Nu cred că suntem în pragul ruperii coaliţiei să spunem sau nici nu există această perspectivă. Eu mă aşteptam să fie mai greu să lucrăm împreună, vă spun foarte sincer şi chiar să construim un program de guvernare împreună, credeam că va fi mult mai greu”, a spus Dîncu, relateză news.ro.
Dîncu: „Suntem obligaţi să facem anumite lucruri împreună”
Mai mult, ministrul a mai adăugat că pandemia a fost motivul pentru care cele două partide au ajuns să formeze o alianță, o agendă comună. Mai mult, Dîncu a mai afirmat că PSD și PNL au fost obligate să facă anumite lucruri împreună, iar între „stânga și dreapta” nu mai există mari diferențe ideologice ca în trecut.
„Apoi, nu există mari diferenţe ideologice în momentul acesta, între stânga şi dreapta pentru că trăim într-o dinamică socială total diferită”, a transmis ministrul Apărării.
De asemenea, Vasile Dîncu a mai subliniat că țara noastră nu are o cultură a colaborării politice, dar cu toate acestea, coaliția nu se va rupe. „Nu se rupe coaliţia nici anul acesta şi nici anul viitor”, e de părere Dîncu.
Întrebat dacă cele două formațiuni politice vor candida împreună la alegerile din 2024, ministrul Apărării a afirmat că există această posibilitate, dar până atunci, fiecare partid își păstrează propria identitate.
“Asta rămâne de văzut, ţine de parcursul pe care îl vom face în aceşti doi, trei ani până la alegeri dacă vom reuşi să câştigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată şi aşa este bine, ne păstrăm fiecare identitatea noastră”, a concluzionat Vasile Dîncu.
Totodată, el a mai spus că a discutat cu Iohannis despre riscurile care există în acest an și despre reformele care trebuie făcute în zona sistemului de apărare.
Vasile Dîncu, despre numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE: „Este o decizie asumată”