Sursa foto: Ziare.com

Într-o postare pe Facebook, sindicatul Europol a transmis un mesaj ironic, odată cu intrarea în vigoare a legii prin care polițiștii trebuie să controleze dacă populația poartă mască de tip medical sau FFP2. Reamintim că măștile textile au fost interzise.

Sindicaliștii sunt de părere că de sâmbătă, 8 ianuarie, polițiștii își pot asigura un al doilea job, cel de specialist în microfibre.

„Începând de mâine, odată cu intrarea în vigoare a noii Hotărâri de Guvern prin care polițiștii vor trebui să verifice tipul și calitatea măștilor de protecție purtate de populație, aceștia își vor putea asigura un al doilea job, în funcție de îndemânarea fiecăruia”, a transmis sindicatul Europol.

Sindicaliștii îi cer lui Lucian Bode o „lecție demonstrativă”

De asemenea, potrivit sindicaliștilor, printre cele mai de interes meserii în această perioadă se numără cea de designer vestimentar, specialist în microfibre, croitor-filator și inginer textil.

Mai mult, oamenii legii vor avea posibilitatea să dea sfaturi dacă masca purtată se asortează cu îmbrăcămintea, să specifice dacă oamenii au sau nu stil.

„Aceştia vor putea da de asemenea sfaturi dacă tipul de mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi, să acorde astfel calificative şi să aprecieze dacă oamenii au sau nu stil”, se mai arată în mesajul postat.

Cu toate acestea, sindicaliștii consideră că verificarea tipului de mască și calitatea materialului reprezintă o „situație ridicolă.” Ei îi cer ministrului de Interne Lucian Bode „o lecție demonstrativă” pentru toți oamenii legii de verificare a măștii unei persoane.

„Reiterăm faptul că poliţiştii nu au fost instruiţi şi nici nu au cunoştinţele necesare pentru acest tip de verificări aberante”, au concluzionat cei de la Europol.

Reamintim că de sâmbătă, 8 ianuarie, masca devine din nou obligatorie în toate spațiile închise sau deschise. Persoanele care încalcă această măsură riscă să fie amendate. Totodată, sunt permise doar măștile de tip medical sau FFP2, cele textile sunt interzise.

Cei care poartă masca textilă riscă să primească o amendă de 2.500 de lei. Mai mult, Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat că restricțiile care au intrat în vigoare vor fi evaluate peste 14 zile și înăsprite, dacă numărul cazurilor de COVID-19 crește.

Scade perioada de izolare pentru românii infectați cu coronavirus

Articolul precedentVasile Dîncu: „Nu cred că suntem în pragul ruperii coaliţiei”
Articolul următorCristian Popescu Piedone: „Continuăm să facem imposibilul posibil”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.