Sursa foto: Monitorul de Cluj
Sursa foto: Monitorul de Cluj

Pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, Austria a decis ca masca de tip FFP2 să devină obligatorie și pe stradă. Reamintim că această mască este deja obligatorie în Austria de anul trecut în transportul public și în spațiile publice închise.

Mai mult, guvernul austriac a anunțat că verificările în spațiile comerciale vor fi intensificate. Comercianții austrieci sunt sfătuiți să facă, la rândul lor, verificări pentru a se asigura că doar persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală intră în majoritatea magazinelor.

Austria se pregătește de un posibil nou lockdown

Cu toate restricțiile apărute, Austria a decis relaxarea perioadei de carantină, ea fiind redusă la cinci zile după ce o persoană obține un rezultat pozitiv la un test anti-Covid.

Guvernul austriac nu exclude un nou lockodown dacă numărul de cazuri este în creștere, iar persoanele nevaccinate rămân în continuare vizate de interdicția de a părăsi domiciliile.

Reamintim că din 1 februarie, în Austria devine obligatorie imunizarea împotriva coronavirusului. Persoanele care refuză vaccinarea riscă să primească amenzi în valoare de 3.600 de euro. Ideea de vaccinare obligatorie este susținută de guvernul austriac deoarece ar proteja sistemul medical și supraaglomerarea spitalelor cu persoane infectate cu COVID-19.

Cu toate acestea, un avocat austriac a precizat că vaccinarea nu protejează suficient împotriva infectării cu Omicron, motiv pentru care obligativitatea vaccinului nu reprezintă o soluție. „Odată cu apariţia Omicron, cărţile au fost amestecate din nou”, a spus  avocatul Heinz Mayer, relatează Digi24.

În urmă cu o lună, mii de oameni au protestat la Viena împotriva restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus și a vaccinării obligatorii. La manifestație au participat persoane care nu cred în existența coronavirusului, susținători ai teoriilor conspirației și fundamentaliști creștini.

Protestatarii au declarat că planul guvernului austriac de a impune vaccinarea obligatorie reprezintă un prim pas spre dictatură. Mai mult, oamenii prezenți la protestul de acum o lună au adaptat sloganul campaniei electorale al lui Donald Trump, „Make America Great Again” ( Să redăm măreția Americii) în „Make Austria Free Again” ( Să redăm libertatea Austriei).

De la debutul campaniei de vaccinare, Austria a vaccinat 70% din populația țării împotriva COVID-19 cu schema completă.

Starea de alertă a fost prelungită pe teritoriul României

Articolul precedentMădălin Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii
Articolul următorS-au stabilit ministerele pe care le coordonează vicepremierului Grindeanu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.