Foto Digi24
Foto Digi24

Edilul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat, într-o postare făcută pe Facebook, că un nou Plan Urbanistic Zonal  (PUZ), cel al Sectorului 3 a fost anulat, definitiv de instanță, după ce la începutul lunii noimebrie a fost anulat PUZ Sector 6. „Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3”, a anunțat Nicușor Dan, iar în acest moment mai sunt două PUZ-uri, Sector 2 și Sector 4, contestate în instanță, în timp ce PUZ Sector 5 a fost anulat în prima instanță, edilul reamintind faptul că „administrația precedentă nu a mai apucat să apucat să emită PUZ Sector 1”, motiv pentru care acesta nici nu a ajuns să fie contestat ca celelalte cinci.

„În martie 2019 am formulat plângere la DNA față de adoptarea PUZ Sector 3. În februarie 2021, la propunerea mea, Consiliul General a suspendat pentru un an executarea PUZ-urilor de sector. În iunie 2021 am finalizat analiza de legalitate și de oportunitate a PUZ-urilor de sector, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții constatarea nelegalitățiii și Prefectului Municipiului București, atacarea în instanță. Aștept în continuare ca Inspectoratul de Stat în Construcții să finalizeze verificarea legalității”, a scris Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

De altfel, acesta a subliniat faptul că urbanismul din Capitală a neglijat „interesul public și legea”, iar consecințele au fost pe măsură. „Dispariția spațiilor verzi, aglomerarea traficului, pierderea potențialului turistic al orașului, insecuritatea juridică și investițională (cumperi o casă și nu ești sigur că nu te trezești cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieței de profesioniști (este preferat arhitectul care obține un etaj în plus) și multe altele”, a mai scris edilul.

Totodată acesta a menționat că Bucureștiul are nevoie de dezvoltare, are nevoie de dezvoltatori privați, „dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public”. Un motiv în plus ca prin noua Comisie Tehnică de Urbanism să fie puse „bazele dezvoltării urbane corecte a Bucureștiului și a unui dialog legitim între administrație și investitori”, a concluzionat edilul Nicușor Dan.

Violeta Alexandru explică de ce PUZ-urile din Capitală nu vor fi suspendate 2 ani: „Prea mult hate și prea puțină disponibilitate”

Articolul precedentVaccinarea devine obligatorie pentru grecii cu vârsta de peste 60 de ani
Articolul următorCătălin Drulă: „Nu e târziu să puneți presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea și reaua voință a interimatului PNL”