Sursa foto: Twitter/Anders Kristensen
Sursa foto: Twitter/Anders Kristensen

Grecia a stabilit că vaccinarea anti-covid devine obligatorie pentru persoanele care au împlinit vârsta de 60 de ani.

Anunţul a fost făcut astăzi, 30 noiembrie. Actul este explicat ca o măsură drastică de protecţie a vârstnicilor, în condiţiile în care Grecia traversează iar o creștere a numărului de cazuri de coronavirus.

Refuzul vaccinării anti-covid se va pedepsi prin amendă

Autoritățile au declarat că vor impune o amendă de 100 de euro pentru fiecare persoană cu vârsta de peste 60 de ani care nu este vaccinată.

Măsura ar urma să se aplice în fiecare lună, începând cu 16 ianuarie. Aproximativ 63% din populația de 11 milioane de locuitori a țării este complet vaccinată.

Programările pentru vaccinare au crescut în ultimele săptămâni, scrie Mediafax, citat de Ştiri pe Surse.

În cadrul unei ședințe de guvern, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că autorităţile din Grecia trebuie să-şi concentreze toate eforturile asupra protecției concetățenilor.

Din acest motiv, vaccinarea persoanelor care au împlinit vârsta de 60 de ani va fi obligatorie, de acum înainte.

Vaccinare obligatorie în Grecia: termenul limită este de 16 ianuarie 2022

Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până la 16 ianuarie, să își facă o programare pentru prima doză. În mod contrar, vor fi sancționați cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună”, a explicat premierul grec.

În cursul lunii noiembrie, Grecia a înregistrat un vârf de infecții cu coronavirus. Conform statisticilor, cazurile zilnice au atins cote record.

De la începutul pandemiei, anul trecut, țara a înregistrat 931.183 de infecții și 18.067 de decese.

Grecia a reimpus restricţii, după o creştere semnificativă a cazurilor de infectare. Luna aceasta, statul a interzis accesul persoanelor nevaccinate în spații închise.

Este vorba despre restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport. Interdicţia se aplică inclusiv persoanelor care au fost testate negativ pentru coronavirus.

Articolul precedentRomânia inventariază substanţele periculoase existente în Dunăre
Articolul următorÎncă un PUZ sectorial a fost anulat, definitiv, în instanță
Jurnalist full-time / Pesimist part-time