Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Omicron se extinde, primele două cazuri noi cu această variantă a coronavirusului fiind confirmate pe teritoriul Canadei.

Conform anunţului făcut de oficiali, primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost prezente la persoane care au călătorit recent în Nigeria, transmite AFP.

Persoanele infectate se află, la acest moment, în izolare

Cei doi bolnavii locuiesc în capitala federală Ottawa. În cursul zilei de vineri, 26 noiembrie, statul şi-a închis graniţele pentru călătorii din şapte ţări africane.

Autorităţile sanitare încearcă să identifice eventualele persoane cu care au venit în contact, a anunţat duminică guvernul provinciei Ontario (sud-est).

Am fost informaţi astăzi (duminică) de Agenţia de sănătate publică a Canadei că testele şi monitorizarea cazurilor de COVID-19 au confirmat două cazuri cu varianta preocupantă Omicron în Ontario„, a comunicat ministrul sănătăţii, Jean-Yves Duclos. „Monitorizarea şi testarea continuă. Ne aşteptăm să găsim în Canada şi alte cazuri de infectare cu această variantă„, a adăugat ministrul.

OMS: “Riscul global legat de noua variantă îngrijorătoare Omicron este evaluat ca fiind foarte ridicat

Varianta Omicron se va răspândi la nivel internațional, prezentând un risc global foarte ridicat. În plus, ar putea avea consecințe grave în unele regiuni al lumii, a transmis luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Reuters.

OMS a adugat că noua tulpină are un număr fără precedent de mutații la proteina spike, dintre care unele sunt îngrijorătoare pentru impactul lor potențial asupra traiectoriei pandemiei. Informaţiile mai arată că testele PCR sunt eficiente în detectarea noii variante Omicron a coronavirusului.

Primul caz oficial în Europa a fost înregistrat pe 26 noiembrie, în Belgia. Până în prezent, există 13 cazuri noi în Olanda, 2 în Anglia, 3 în Germania şi un caz în Italia.

De asemenea, Danemarca a anunţat prezenţa a două cazuri de infecţie cu noua tulpină.

Articolul precedentMinistrul Educaţiei face o demonstraţie video de utilizare a unui test de salivă
Articolul următorFără fasole și cârnați de 1 Decembrie
Jurnalist full-time / Pesimist part-time