sursa foto: Aktual 24

Locuitorii din Iași nu se vor putea bucura de masa tradițională cu fasole, cârnați și vin fiert de 1 Decembrie. Autoritățile locale au decis să organizeze o manifestație mai restrânsă de Ziua Națională a României din cauza pandemiei de COVID-19.

Astfel, primarul Mihai Chirica a anunțat că în cursul dimineții de 1 Decembrie va fi organizat un ceremonial militar şi religios care se va desfăşura în Piaţa Palatului Culturii. După intonarea imnului, mai multe persoane publice vor rosti alocuțiuni, relatează g4media.ro.

103 ani de la Marea Unire

Primarul Mihai Chirica a anunțat că accesul publicului este permis cu condiția purtării măștii de protecție și a păstrării distanței fizice între participanți. „Ca şi anul trecut, din cauza condiţiilor cauzate de pandemia de COVID-19, nu va fi organizat un spectacol şi nu va fi oferită masa tradiţională cu fasole şi cârnaţi”, a mai precizat edilul. De asemenea, nu se va organiza nici celebra retragere cu toțe a militarilor de la Batalionul 151 Infanterie  „Războieni”.

Anul acesta, la Arcul de Triumf din Capitală, vor bate pas de defilare 1.500 de militari. De asemenea, vor participa în premieră la parada militară transportoarele blindate Piranha 5 și formații cu sisteme de rachete Himars și Patriot. În Piața Arcului de Triumf, numărul invitaților la Parada Națională va fi limitat la 400 de persoane. Repetițiile finale au avut loc duminică dimineață chiar la Arcul de Triumf. Timp de două ore, circulația rutieră a fost restricționată.

Ziua Națională sărbătorită pe timp de pandemie

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a precizat că nu vor exista restricții pentru oamenii care doresc să participe la parada de Ziua Națională. Cu toate acestea, ei vor trebui să poarte mască și să respecte distanțarea fizică.

„Interdicția de a intra în zonă pentru persoanele nevaccinate se aplică numai zonei oficiale. Nu și zonei din apropiere unde stau oamenii.Acolo se aplică doar regulile de sănătate publică și purtarea măștii care este obligatorie”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, duminică, la finalul ședinței de Guvern.

Pe  1 decembrie 2021, românii sărbătoresc 103 ani de la Marea Unire din 1918.

George Simion: „Așteptăm Washingtonul să încurajeze unirea Moldovei cu România”

Articolul precedentTulpina Omicron se răspândeşte. Cazuri noi, identificate în Canada
Articolul următorCaramitru: “Românii nu vor certificatul verde pentru că sunt țărani și analfabeți”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.