Facebook, Andrei Caramitru
Facebook, Andrei Caramitru

Fiul cel mare al actorului Ion Caramitru a precizat, într-o postare distribuită pe contul de socializare, că românii nu vor adoptarea certificatului verde pentru că sunt “țărani și analfabeți”.

De asemenea, fostul consilier al lui Dan Barna face o paralelă între România şi Elveţia, arătând că, în urma unui referendum, o proporţie de 65% din populaţia Elveţiei este de acord cu certificatul verde.

Andrei Caramitru a explicat şi că adoptarea certificatului a fost un act previzibil, în condiţiile în care Elveţia rămâne cea mai bogată şi dezvoltată țara din Europa.

Acesta a menţionat că voturile în favoarea certificatului provin din centrele urbane (Zurich, Berna etc), zone hiper dezvoltate, cu o populație educată şi multi-culturală.

Elveţienii care refuză certificatul verde sunt un fel de “daci liberi”

Negaționiștii au câştigat în rural. Da, da, – țăranii au refuzat, domne. Şi ei vor libertate. Sunt un fel de daci elvețieni liberi. Însă, în Elveția – țăranii izolați prin cătune sunt foarte puțini. Asta e esența chestiei”, a scris Andrei Caramitru.

În plus, economistul a ţinut să adauge că există o luptă culturală fundamentală a secolului 21, iar problema României este de mix. Mai exact, în România există, chiar şi în prezent, foarte mulţi oameni încă izolați în mediul rural sau în orașele depopulate, iar proporția e enormă faţă de ce se întâmplă în Europa.

Caramitru: “Avem populația cu cea mai scăzută educație din Europa”

În România sunt cei mai puțini cu studii universitare şi cei mai mulți analfabeți. Când comparăm ce e cât de cât comparabil – orașele dezvoltate din România cu orașele din Vest. Satele disperate de la noi cu cele ale lor. Cifrele sunt pe acolo. Problema e de proporții, atât. De mix.

Deci e normală isteria aberantă de la noi. Problema este de compoziție a poporului. Problema veche de sute de ani”, a scris Caramitru pe Facebook.

Elveţienii au spus DA la referendumul pentru legea privind combaterea COVID-19. Legea permite instituirea certificatului sanitar, potrivit estimărilor publicate duminică de institutul sondage gfs.bern.

Articolul precedentFără fasole și cârnați de 1 Decembrie
Articolul următorFotbaliștii echipei portugheze Belenenses, infectați cu varianta Omicron
Jurnalist full-time / Pesimist part-time