George Simion și Claudiu Târziu

Congresmanul Wiliam R. Keating a propus Congresului american un proiect de lege prin care se cere ca „întreg personalul şi echipamentele ce aparţin forţelor armate sau de securitate ruse să fie retrase de pe teritoriul suveran al Republicii Moldova”.

George Simion, un militant pentru unirea României și Republicii Moldova, salută introducerea în Congresul SUA a rezoluției congresmanului Wiliam R. Keating. De asemenea, copreședintele AUR a mai precizat că așteaptă ca clasa politică de la Chișinău să fie încurajată de Washington pentru o unire cu România.

„Aşteptăm ca Washingtonul să încurajeze clasa politică de la Chişinău. Să se alăture voinţei majorităţii populaţiei celui de-al doilea stat românesc de integrare în Uniunea Europeană prin reunirea România”, a precizat deputatul George Simion, copreşedinte AUR, relatează g4media.ro

George Simion susține unirea românilor cu moldovenii

Claudiu Târziu, copreședinte AUR, a susținut că acest îndemn de retragere a trupelor rusești din Republica Moldova reprezintă un „semnal politic important”. „Arată preocuparea SUA faţă de menţinerea unui conflict îngheţat la frontiera de est a NATO”, a mai spus Claudiu Târziu, relatează g4media.ro.

George Simion este cunoscut ca și activist civic și militant pentru Unirea Republicii Moldova cu România. În vârstă de 35 de ani, în 2020 el a câștigat primul mandat de deputat în Parlamentul României. De asemenea, Simion este liderul grupului parlamentar AUR din Camera Deputaților. Copreședintele AUR a fost de trei ori expulzat de autoritățile moldovenești. El are interdicție să intre în Republica Moldova până în anul 2023.

AUR și conflictele din Parlamentul României

Cunoscut pentru ieșirile violente pe care le are în Parlament, George Simion i-a acuzat, în urmă cu câteva zile, că parlamentarii care susțin obligativitatea certificatului verde la locul de muncă sunt „criminali”. Toată intervenția a fost transmisă pe contul său de Facebook. Liderul AUR a îndemnat susținătorii partidului să-i preseze pe deputați să nu voteze o astfel de lege.

George Simion a declarat în repetate rânduri că singurul bun pe care îl are este un autoturism din 2006. Mai mult, deputatul a menționat că din indemnizația de deputat donează lunar 90%.

George Simion, atac dur la adresa parlamentarilor ce susțin obligativitatea certificatului verde: „Criminali”

Articolul precedentComisia Europeană a dat în judecată România din cauza depozitelor neconforme de deșeuri
Articolul următorTrei consilieri APIA Arad au cerut mită de 3.000 de euro de la un fermier
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.