Sursa foto: Dom Vista Medical

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că testele PCR sunt eficiente în detectarea noii variante Omicron a coronavirusului, la fel ca și în cazul altor variante.

Zeci de țări au suspendat legăturile aeriene cu țările din sudul Africii. Motiv pentru care OMS a recomandat menținerea frontierelor deschise și adoptarea unei abordări științifice. Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a menționat că țara lui urmează să se confrunte cu al patrulea val de COVID-19 din cauza noii variante. 

Conform AFP, numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Africa de Sud a fost de circa 3 mii în fiecare zi.

Ce se știe până acum despre noua variantă Omicron

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că până în acest moment nu există suficiente date care să ateste faptul că această variantă este mai periculoasă decât restul. Un medic sud-african a consultat pacienii infectați cu Omicron și a susținut că aveau simptome ușoare, majoritatea fiind vaccinați.

Oamenii de știință susțin că noua tulpină se poate răspândi mai ușor și ar putea da forme mai grave de boală. Mai mult, ar putea fi imună la vaccinurile care există în acest moment. Totodată, datele preliminare sugerează că rata de spitalizare în Africa de Sud este în creștere, arată OMS în comunicatul transmis.

Reamintim că primele infecții cu noua tulpină au fost în rândul tinerilor. Ei au făcut o formă ușoară a bolii. Reprezentanții OMS au mai precizat că vaccinurile rămân esențiale pentru reducerea bolilor grave și a deceselor, inclusiv împotriva noii tulpini apărute.

Potrivit skynews.com, producătorii Pfizer/BioNTech au anunțat că se lucrează la producerea unui vaccin pentru această nouă tulpină.  Mai mult, ei susțin că își vor putea adapta rapid serurile, dacă varianta Omicron se va răspândi rapid și va avea un risc crescut de infecție.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a precizat că a început „cursa contra cronometru” pentru analizarea variantei Omicron. Uniunea Europeană recomandă cetățenilor să-și ia măsuri de precauție pentru a oferi timp specialiștilor să studieze noua tulpină sund-africană.

Reamintim că tot mai multe state din Europa au descoperit noua variantă Omicron.

Raed Arafat, despre mutaţia Omicron: „Tulpina va ajunge peste tot”

Articolul precedentMii de oameni s-au adunat în Praga într-o manifestație anti-restricții
Articolul următorIlie Bolojan: „Viitorul PNL depinde de cei care sunt în decizie”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.