Ilie Bolojan (Captură video)

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a „atacat” aseară cea mai stringentă problemă a PNL, anume încrederea pe care o mai au oamenii în partidul din care face parte, în condițiile în care tot discursul anti-PSD din ultimele campanii s-a transformat acum într-o coaliție pentru o guvernare „de succes”.

În opinia lui Bolojan, lucrurile s-ar putea așeza până la viitoarele alegeri, dacă actualul Guvern va arăta că în continuare este centrat pe reforme, însă a admis că ceea ce se întâmplă în acest moment nu este tocmai favorabil liberalilor.

Declarațiile au fost făcute la Digi24, unde Bolojan a vorbit inclusiv despre o eventuală candidatură a sa la prezidențialele din 2024, arătând că „nu se pune această problemă”. În opinia președintelui CJ Bihor, funcția de președinte „necesită o anumită expertiză”, ca fiecare altă funcție, lăsând să se înțeleagă că nu se vede potrivit pentru a fi șeful statului.

Însă ezitarea sa pare a nu avea legătură cu ceea ce se întâmplă acum în tabăra liberală, fostul primar al Oradei considerând că PNL „merită” un viitor care să conteze, iar actuala clasă politică ar trebui să fie conștientă că generațiile tinere sunt cele care ar putea face diferența.

E clar că nu este o situaţie bună în momentul de faţă pentru noi, dat fiind toate lucrurile care s-au întâmplat, dar viitorul PNL şi a oricărui partid din România va depinde de cei care sunt în decizie, de modul în care îşi vor desfăşura activitatea. Va depinde de prestaţia Guvernului, de prestaţia miniştrilor noştri, de prestaţia primarilor noştri din ţară, a preşedinţilor de consilii judeţene, deci e o sumă de prestaţii, dar eu cred că merită acest partid să aibă un viitor raportat la trecutul lui şi la obligaţiile morale pe care le avem faţă de cei care au făcut lucruri majore pentru ţara noastră, pentru cei care au făcut marea unire, pentru cei care au murit în închisori şi pentru cei care lucrează zi de zi şi care şi-au pus obrazul pentru noi în satele şi oraşele din România. (…)

Părerea mea este că actuala lume politică – și eu mă refer la ea – trebuie să pregătească transferul către noile generații, în așa fel încât lucrurile bune pe care le-am învățat noi să le putem să le transferăm noilor generații și ei, cu altă viziune, cu mult mai multe cunoștințe acumulate vizavi de țările către care noi ar trebui să ne dezvoltăm ca și prosperitate, ca și direcție de dezvoltare, să facă ca acele lucruri să devină realitate mai repede în România”, a spus Ilie Bolojan pentru sursa citată.

Articolul precedentTestele PCR rămân eficiente pentru depistarea Omicron
Articolul următorTeodor Meleșcanu avea informații că Victor Ponta va pierde alegerile prezidențiale din 2014