Sursa foto: Cotidianul Ro

La emisiunea „40 de întrebări” moderată de Denise Rifai, Teodor Meleșcanu, fostul șef al Serviciului de Informații Externe (SIE), a dezvăluit că avea informații conform cărora Victor Ponta urma să piardă alegerile prezidențiale din 2014.

Demnitarul a povestit cum, la o întâlnire la Vila Lac 1, i-ar fi spus lui Victor Ponta că informațiile pe care le are din „toate părțile” arată că nu va câștiga alegerile prezidențiale.

„În calitate de șef SIE știam că nu va câștiga și i-am zis. A zis că bine, vom merge înainte. I-am zis că nu e bine să candideze pentru că nu va câștiga. Sunt informațiile mele, nu sunt pentru televizor”, a precizat Teodor Meleșcanu la emisiunea de pe Kanal D.

Victor Ponta a fost avertizat că nu va câștiga alegerile prezidențiale din 2014

De asemenea, în timpul emisiunii, Meleșcanu a adus clarificări privind acuzația fostului președinte Traian Băsescu cum că Victor Ponta a fost agent acoperit în perioda 1997-2001.

„Potrivit legii, descoperirea unui ofițer de informații este faptă penală. I-am făcut lui Traian Băsescu o scrisoare în care i-am prezentat toate prevederile legale”, a mai spus Meleșcanu.

Reamintim că Teodor Meleșcanu a fost ministru de Externe în guvernul condus de Victor Ponta. Mai mult, în perioada Cabinetului Tăriceanu, el a ocupat funcția de ministru al Apărării.

Traian Băsescu l-a desemnat șef al Serviciului de Informații Externe pe data de 27 februarie 2012. Totodată, Meleșcanu a fost șef al Senatului timp de doi ani și ministru interimar pentru o scurtă perioadă 15 ianuarie- 29 februarie 2008. În 2014 și-a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale. Fostul șef al SIE a fost administratorul grupului Rompetrol și a fost senator timp de patru mandate.

În urmă cu șapte ani, Victor Ponta pierdea alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis. În al doilea tur, Iohannis a obținut 54,43% din voturi, iar Victor Ponta doar 45,56%.

În timpul scrutinului de atunci, zeci de mii de români din diaspora nu au reușit să voteze după ce la ora 21 au fost închise secțiile de votare. Edilul Sibiului a obținut în diaspora cel mai bun scor, nu mai puțin de 89,73% votând cu candidatul dreptei.

Dragnea ar vrea să-l scoată pe Meleșcanu din „lada de zestre a bunicii”. Se anunță un nou partid politic

Articolul precedentIlie Bolojan: „Viitorul PNL depinde de cei care sunt în decizie”
Articolul următorDragnea, avertisment: „Acest guvern nu este făcut pentru a salva România”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.