Cătălin Drulă: „Nu e târziu să puneți presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea și reaua voință a interimatului PNL”

În opinia sa, interimatul de la Transporturi a însemnat „numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare și foarte puțină preocupare pentru proiectele de investiții”.

Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă și-a exprimat mulțumirea privind deschiderea Autostrăzii ce leagă Cluj-Napoca de Sibiu, întârziată nu nici mai mult, nici mai puțin de 5 ani. De altfel, Drulă i-a transmis actualului ministru, Sorin Grindeanu, că nu este târziu să pună pună presiune pe ministerul condus, interimat, în ultimele trei luni de liberalul Dan Vîlceanu. Mai mult, această perioadă a fost intens criticată de Drulă, care a precizat că cele trei luni au însemnat „numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare și foarte puțină preocupare pentru proiectele de investiții”.

„E o zi de mare bucurie astăzi: deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeș-Turda. De astăzi, se va circula și pe ultimii 29km, în total, împreună cu segmentele din Loturile 1 și 3, care se deschid concomitent. Mulțumesc constructorului care în sfârșit s-a mobilizat și s-a ținut de cuvânt în parteneriatul pe care l-am stabilit în acest an. Peste câteva zile o altă promisiune va fi îndeplinită: A3 Târgu Mureș – 9km de drum de mare viteză (autostradă + drum de legătură 2×2) – se va deschide pe 6 decembrie”, a scris Drulă, pe pagina de Facebook, în legătură cu deschiderea „pe repede înainte” a autostrăzii, care de altfel a fost întârizată astăzi, cu câteva ore, din cauza condițiilor meteorologice de iarnă.

„Domnule Grindeanu, nu e târziu să puneți presiune pentru ca anul acesta să mai recuperăm lenea și reaua voință a interimatului PNL la Transporturi din ultimele 3 luni. Un interimat care a însemnat numiri politice, sinecuri, deprofesionalizare și foarte puțină preocupare pentru proiectele de investiții”, a mai scris Drulă, care a și punctat proiectele care aproape de finalizare și „care au nevoie de cărbuni”.

Printre acestea se află DX12 Craiova – Pitești, Tronsonul 2, pe care susține Drulă că l-a lăsat la 90% în septembrie. „Aveți toate șansele să oferiți Olteniei o alternativă civilizată pentru porțiunea Balș – Slatina (40km de trafic de coșmar) cât de curând”; Drumul de legătură de la Giurgiu (5,7km de drum de beton de ultimă generație), care „are peste 95% stadiu actual de realizare, cu puțin efort și supraveghere, domnule Grindeanu, îl puteți deschide în decembrie”; Centura Satu Mare! „4km au fost deschiși în octombrie, mai sunt 8km foarte aproape de finalizare anul acesta. Pentru restul trebuie să puneți presiune pe CNAIR, domnule Grindeanu”, mai spune Cătălin Drulă.

De asemenea, a menționat proiectele deja deschise, Centura Mihăilești și Pasajul Mogoșoaia, precum și toate cele unde se lucrează (Sibiu-Pitești lot 1 și 5, A3 Transilvania, A0 – Autostrada de Centură București, DX Craiova-Pitești, Brăila-Galați, Podul de la Brăila și altele), subliniind că „anul acesta vom avea recordul de absorbție pe fonduri europene pentru infrastructură de transport”, ținând în același timp să mai arunce o săgeată către vechea guvernare, care ar fi bătut pasul pe loc în toamna lui 2021.

„E nevoie de voință și profesionalizare pentru ca proiectele de investiții să meargă bine. Asta am adus în echipa mea în primele 8 luni ale acestui an. Îmi doresc să văd această abordare continuată”, a concluzionat fostul ministru al Transporturilor.

Grindeanu, despre autostrada Sebeș-Turda:„Dăm drumul circulaţiei pe lotul 2, „fără festivisme”

Articolul precedentÎncă un PUZ sectorial a fost anulat, definitiv, în instanță
Articolul următorPreședintele CJ Vaslui, baie de mulțime fără mască la deschiderea unui centru comercial