Sursa foto: G4 Media
Sursa foto: G4 Media

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat că de marți, 30 noiembrie, autostrada Sebeș-Turda (A10) va fi deschisă complet. Demnitarul a adăugat că mai sunt doar câteva lucruri de finalizat, iar de marți după-masă se va da în circulație Lotul 2, fără „festivisme” și tăieri de panglici.

Totodată, Grindeanu a mai declarat că o porțiune de 1 km va avea restricții de circulație, unde se va merge pe o singură bandă. „Am fost să verific personal ce se întâmplă pe lotul 2 din autostrada Sebeș – Turda. Azi dimineață i-am chemat la minister pe cei care se ocupă direct, beneficiarul, CNAIR”, a spus luni ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, relateză Digi24.

Autostradă deschisă cu o zi înaintea festivităților de 1 Decembrie

Mai mult, Sorin Grindeanu a dat asigurări că nu vor exista tăieri de panglici deoarece statul român este dator cetățeanului de 30 de ani. De asemenea, fostul premier a spus că a vizitat personal Lotul 2 pentru a verifica stadiul autostrăzii. „Acest tronson va fi dat în circulaţie astfel încât de la Sebeş până la Cluj să se poată circula în regim de autostradă, cu acele restricţii”, a spus Grindeanu.

Reamintim că Lotul 2 Sebeș-Turda are o lungime de 24,25 km şi va lega Alba Iulia Nord şi Aiud. Mai mult, pe loturile 3 și patru se circulă de ani buni, iar pe lotul 1, dat în folosință de câteva luni, au mai rămas doi kilometri de finalizat.

România și problema cu autostrăzile

Din păcate, țara noastră se numără printre codașele Uniunii Europene când vine vorba de autostrăzi. România a construit, în medie, 60 de km de autostrăzi anual în ultimii 10 ani. Mai mult, o treime din rețeaua rutieră a României de 86 de mii de kilometri este reprezentată de drumuri pietruite sau de pământ.

Planul Național de Redresare și Reziliență include finanțarea a 434 de km noi de autostradă ce trebuie construiți până în 2026. Țara noastră va primi 29,2 miliarde de euro prin PNRR, din care 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi și 15 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

Restricții de circulație pe Autostrada Soarelui, până în decembrie

Articolul precedentKlaus Iohannis: din critică în critică
Articolul următorGalaţi: Pelerinajul la moaştele Sfântului Andrei se va desfăşura cu respectarea normelor de protecție
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.