Sursă foto: www.caleaeuropeana.ro
Sursă foto: www.caleaeuropeana.ro

Klaus Iohannis și-a construit imaginea pe baza campaniei violente anti-PSD.

O știm cu toții. Până mai acum câteva luni încă îi numea dușmanii cei mai mari ai românilor. A ieșit la proteste, a tunat și-a fulgerat, apoi și-a instalat guvernul.

Și dup-aia a început să-i cam dispară din aplomb. Atât de mult, încât, indirect, a bătut palma cu PSD-ul cel mult hulit.

Evident că asta i-a adus o serie de critici. Din țară, în primul rând, dar și din străinătate.

Klaus Iohannis și presa germană

De unde până acum era lăudat pentru poziția anticorupție de către jurnaliștii germani, acum aceștia nu-l mai scot din critici.

”Câștigătorul premiului Carol cel Mare, pe căi greșite” titra, în urmă cu o lună, Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ce spune autorul? Cam același lucru pe care-l spunem și noi, în țară. Cum de a ajuns președintele României să facă alianță cu PSD-ul? Adică antiteza este atât de puternică, încât văd și cei de peste granițe ironia amară a situației politice actuale.

Asta după ce, doar pe 2 octombrie, Klaus Iohannis primea, la Aachen, premiul Carol cel Mare. Îl primise pentru promovarea valorilor europene, a libertății și democrației, protecția minorităților și diversitatea culturală, dar și pentru un serviciu semnificativ în interesul statului de drept și al independenței sistemului judiciar.

Nu știm exact cât ne mai putem baza pe acest ultim punct, în condițiile în care la șefia Comisiei Juridice din Senat a fost instalată avocata Laura Vicol. Mai vedem.

Președintele în presa elvețiană

Pe aceeași direcție cu colegii lor germani, jurnaliștii din Elveția îl pun, și ei, la zid pe Klaus Iohannis.

N-a mai rămas mare lucru din imaginea lui Iohannis de salvator al statului de drept”, afirmă ziarul elvețian Neue Zürcher Zeitung.

Asta, în ciuda tuturor discursurilor și promisiunilor pe care le-a făcut, de-a lungul timpului.

Ambele publicații aduc în discuție și cele 80 de miliarde de euro, fonduri UE, care se pare că ar fi miza acestor mișcări de trupe politice.

Cine profită de faptul că încrederea cetățenilor în Iohannis a scăzut sub 15%? Nimeni altul decât AUR. Da, acest lucru se vede, cu ochiul liber, până în Elveția.

AUR și Iohannis

Ce mai face AUR? Îl invită pe Klaus Iohannis să vină, de 1 Decembrie, la Alba-Iulia.

Mai precis, în fața gării, să asiste inclusiv la marșul studenților basarabeni, care doresc unirea Basarabiei cu România.

Acesta va fi și un bun prilej să vadă cât de popular mai este printre români”, spune George Simion.

De asemenea, suntem convinși că românii vor ști să aprecieze intimidările, amenințările și constrângerile la care au fost supuși în ultima vreme și că îi vor mulțumi pe măsură”, plusează Claudiu Târziu.

Nu știm exact dacă, într-adevăr, ar fi un exercițiu bun de imagine. Dar, în acest moment, Klaus Iohannis are nevoie de toate imaginile pe care le poate prinde, dacă vrea să recâștige încrederea românilor. Dacă vrea. Altfel, face exact ce trebuie să facă.

Articolul precedentMii de turişti au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în speranţa că vor vedea piramida energetică
Articolul următorGrindeanu, despre autostrada Sebeș-Turda:„Dăm drumul circulaţiei pe lotul 2, „fără festivisme”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.