Foto: Monitorul de Galaţi
Foto: Monitorul de Galaţi

Astăzi, 29 noiembrie, a început pelerinajul la moaștele Sfântului Andrei, în Galaţi.

Evenimentul se desfăşoară la Catedrala Arhiepiscopală, unde sunt depuse la moaștele Sfântului Andrei, dar și ale altor sfinți consideraţi a fi vindecători.

Urmând exemplul anului 2020, altarul a fost aşezat în spatele catedralei. Motivul este formarea unui circuit de intrare si de ieșire, cu scopul de a proteja enoriașii.

Pandemia și dorința de sănătate pentru ei și familii sunt gândurile principale ale enoriașilor, mulți dintre ei având rude răpuse de virus, precizează Monitorul de Galaţi.

Arhiepiscopul Galaţiului îndeamnă la calm şi se roagă pentru medici

Îndemn la calm și la respectarea normelor de protecție a fost și cuvântul arhiepiscopului, mai arată sursa citată. Acesta s-a rugat pentru sănătatea medicilor și a celor aflați pe patul de suferință sau în secțiile ATI.

Fie ca energiile sfinte, priceperea medicilor, credința pacienților și lupta lor de a respecta toate normele de sănătate și de viață să ne scoată din durerea pandemiei, să ne aducă la bucuria frațietății și dragostei noastre, unității, în țară, la Dunărea de Jos și în toata Europa„, a spus Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Evenimentul se va desfăşura pe o durată de 3 zile. Cu toate acestea, există mențiunea că moaștele sfântului nu vor mai fi lăsate peste noapte afară.

Sfântul Apostol Andrei este sărbătorit de Biserica Ortodoxă în data de 30 noiembrie

La noi în ţară, Sfântul Andrei se bucură de o atenţie deosebită, fiind considerat Apostolul românilor sau creştinătorul poporului român. Sfântul ar fi propovăduit Evanghelia în România. Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei, unde se crede că a și locuit o vreme.

În ceea ce priveşte Galaţiul, apostolul este considerat patronul spiritual al oraşului de la Dunăre.

În enumerările apostolilor, Andrei este menționat mereu între primii patru.

Articolul precedentGrindeanu, despre autostrada Sebeș-Turda:„Dăm drumul circulaţiei pe lotul 2, „fără festivisme”
Articolul următorCâciu, despre bugetul pe 2022. „Pregătim să stabilim care sunt prioritățile pe programul de guvernare”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time