Mii de turişti, majoritatea fără mască de protecţie, au rămas blocaţi pe munte după lăsarea întunericului.
Oamenii s-au văzut nevoiţi să apeleze echipele Salvamont pentru a reuşi să coboare de pe platou.
Turişti blocaţi lângă Sfinx, în speranţa că vor asista la formarea unei piramide energetice
Potrivit legendei, în fiecare an, în 28 noiembrie, razele soarelui ar forma deasupra Sfinxului o piramidă energetică, care ar avea puteri miraculoase, arată Digi 24.
Între mit, curiozitate şi tradiţie, mii de persoane vizitează, anual, platoul Bucegi în speranţa că vor asista la evenimente paranormale.
Ziua de 28 noiembrie este data la care s-ar forma celebra piramidă energetică.
Imaginile au devenit virale în spaţiul media, oamenii apărând înghesuiţi şi fără a respecta normele împotriva răspândirii de Covid.
Salvamontiștii au intervenit pentru a ajuta oamenii să coboare de pe munte
Salvamont România a anunțat că mii de oameni din țară și din străinătate au urcat pe Platotul Bucegilor, de ziua Sfinxului.
„Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a fost prezent, la acest eveniment încă de la începutul zilei, cu scopul de a informa și a oferi sfaturi turiștilor pentru a preveni eventuale accidente montane. Odată cu închiderea instalațiilor de transport pe cablu și lăsarea întunericului salvatorii montani au patrulat pe traseul Babele – Peștera astfel încât s-a circulat foarte bine și în condiții de siguranță.„, potrivit Salvamont România.
Mai mult, Salvamont România a precizat că toate măsurile prezentate mai sus au fost foarte eficiente. Cu toate acestea, au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate. Echipa de intervenție a răspuns prompt la toate solicitările, transportând victimele la baza muntelui, în mare parte mecanizat.
Mai mult, salvamontiştii au explicat faptul că mulți dintre participanți au refuzat să coboare. Aceştia au cerut organizatorilor să rămână până la orele 21.00 și chiar mai târziu pentru a ”prelua întreaga energie pe care o emană muntele.