G4Media

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) îl invită pe președintele Klaus Iohannis la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naţionale. Invitația este menită să îl aducă pe șeful statului mai aproape de popor, pentru a vedea cât de dorit mai este de români în funcţia prezidenţială, potrivit comunicatului de presă al formațiunii, citat de Agerpres. De altfel, la acest moment, pe site-ul Administrației Prezidențiale nu este publicată agenda președintelui pentru Ziua Națională.

„Dacă vrea să fie preşedintele tuturor românilor, şi nu doar al PNL, Klaus Iohannis este aşteptat pe 1 decembrie, la ora 08:00, în faţa gării din Alba Iulia, la marşul studenţilor basarabeni, sau oricând îi va permite programul liber între două partide de golf, pentru a marca Ziua Naţională. Acesta va fi şi un bun prilej să vadă cât de popular mai este printre români”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, potrivit unui comunicat oficial al formaţiunii.

La rândul său, co-președintele Claudiu Târziu îi cere lui Iohannis nu doar prezența la Alba-Iulia, ci și o soluție pentru renașterea „statului eșuat”, cum a fost descrisă România chiar de conducătorul suprem.

„Îl invităm pe preşedintele «statului eşuat» să vină în faţa românilor şi să participe alături de ei la evenimentele prilejuite de Ziua Naţională. Cu această ocazie, poate va explica mai bine la ce anume s-a referit atunci când a declarat că statul a eşuat şi cum ar vedea el renăscând din propria cenuşă o ţară al cărei lider a pus un asemenea diagnostic. De asemenea, suntem convinşi că românii vor şti să aprecieze intimidările, ameninţările şi constrângerile la care au fost supuşi în ultima vreme şi că îi vor mulţumi pe măsură”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

Programul manifestaţiilor de la Alba Iulia începe la ora 08:00 cu tradiţionalul marş al studenţilor basarabeni care vor unirea cu România. Peste 3.000 de participanţi şi-au anunţat participarea la eveniment.

Reamintim că acesta este al doilea an în care Ziua Națională a României se celebrează în pandemie, cu restricții impuse de autorități, cea mai importantă fiind păstrarea regulilor sanitare (mască și distanță fizică de 1,5 m înre participanți) pentru zonele de unde se vor puta urmări manifestarea, în timp ce pentru zona oficială este nevoie de certificatul verde.

Anul trecut, Klaus Iohannis și-a ținut discursul la Arcul de Triumf, cel „care ne spune că izbânda vine când idealurile sunt înalte și sunt urmărite cu stăruință, el atestă că eroii au căzut la datorie pentru ca toți cetățenii acestei țări să cunoască o actuală, contemporană Cale a Victoriei, un viitor european, al securității, împlinirilor și prosperității”, declara Iohannis în urmă cu un an.

Fără fasole și cârnați de 1 Decembrie

Articolul precedentRevolut lansează cardul placat cu aur de 24 de carate
Articolul următorMii de turişti au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în speranţa că vor vedea piramida energetică