Începând de luni, 15 octombrie, persoanelor nevaccinate din Austria le este permisă părăsirea locuinței doar pentru a-și cumpăra mâncare, a merge la farmacie, să se vaccineze, să facă sport și să meargă la biserică. Elevii care sunt peste 12 ani pot merge la școală doar dacă sunt testați împotriva noului coronavirus. Măsura nu se aplică persoanelor nevaccinate care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Cancelarul Austriei, Alexander Schallenbe, a declarat duminică, într-o conferință de presă că toate măsurile pe care autorițile austriece le-au luat sunt necesare. „Numărul de noi cazuri este mai mare decât oricând. Situația e gravă”, a precizat cancelarul Austriei, relatează hotnews.ro.

În mai multe state din Europa, numărul de noi cazuri de COVID-19 este într-o creștere continuă

Aproape 65 % din populația Austriei e vaccinată cu unul dintre vaccinurile acceptate de Uniunea Europeană. Guvernul austriac a anunțat că restricțiile vor dura 10 zile.

Decizia carantinării persoanelor nevaccinate vine în contextul în care sâmbătă, 13 octombrie, Austria a înregistrat peste 13 mii de noi cazuri de COVID-19. Ministerul Sănătății din Austria a anunțat că acesta este cel mai mare număr de îmbolnăviri de la începutul pandemiei de coronavirus.

Mai mult decât atât, reprezentanții Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) au precizat că situația pandemiei de COVID-19 în Europa este „foarte îngrijorătoare”. „Cazurile, spitalizările şi decesele sunt aşteptate să crească în următoarele două săptămâni”, au spus cei de la ECDC.  

România și un posibil lockdown înainte de sărbători

Radu Ciornei este medic-cercetător în microbiologie și membru USR. El a precizat că țara noastră ar trebui să intre din 10 decembrie într-un lockdown pentru o lună de zile. Mai mult, Ciornei a mai adăugat că nu e de acord cu începerea școlilor în format fizic.

„Voi fi scurt și tranșant. În acest moment al pandemiei, în care mor într-o zi mai mulți oameni decât are România membri ai Parlamentului. Sau dacă ar cădea toate aeronavele Tarom trimise în teritoriu, școala nu poate fi deschisă”, a spus Radu Ciornei pentru alephnews.ro.

Reamintim că numărul de cazuri de COVID-19 la noi în țară este într-o scădere ușoară. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.021 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Un imunolog vrea lockdown în perioada sărbătorilor de iarnă

Articolul precedentProtest „pentru libertate” în Suceava
Articolul următorPreședintele României a jucat din nou golf
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.