Sursa foto: Facebook

Pe esplanada Casei de Cultură din Municipiul Suceava, peste o mie de persoane s-au strâns duminică pentru a protesta împotriva abuzurilor pe care guvernanții le-au făcut de la debutul pandemiei încoace. Protestatarii s-au adunat pentru a milita, de asemenea, pentru libertatea medicilor și a prezenței fizice la școală a elevilor.

Manifestația a fost organizată de Grupul Civic Suceava Educată și Asociația Bucovina Profundă.

Numărul maxim acceptat de lege era de 100 de oameni, care să respecte distanțarea socială, să poartă măști de protecție și să fie vaccinate cu schema completă ori trecute prin boală.

Revendincările protestatarilor din Suceava

Oamenii prezenți pe esplanada Casei de Cultură au cerut eliminarea măștii și revenirea la învățământul clasic, față în față. Totodată, cei din stradă au strigat împotriva lui Arafat, cerând abrogarea legii carantinei. Mai mult decât atât, printre revendicările protestatarilor se numără și respingerea certificatului verde, și anularea ordonanței de urgenţă care desfiinţează malpraxisul.

De asemenea, redeschiderea spitalelor în vederea asigurării serviciilor medicale pentru bolnavii cronici a fost printre cele mai importante cerințe cerute de protestatari. Nici clasa politică nu a fost uitată de oamenii din stradă. Grupul Civic Suceava Educată și Asociația Bucovina Profundă au anunțat că își doresc schimbarea mecanismului electoral prin adoptarea unei noi legi electorale. Să mute centrul de putere de la partidele politice din Parlament înspre comunități. Ba mai mult, cea mai bună variantă pentru criza politică din România e reprezentată de alegerile anticipate organizate pe baza noi legi electorale.

Protestele împotriva restricțiilor impuse de autorități nu reprezintă o noutate. La începutul lunii octombrie, mii de persoane s-au adunat în Piața Universității și Piața Victoriei din București. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat protestul din Piața Universității. Cel din Piața Victoriei a fost asumat de „legiuniea lupilor”.  

Protestatarilor anti-vacciniști și anti-restricții li s-au alăturat și susținători a partidului Alianța pentru Patrie. Cei prezenți în stradă nu au respectat nicio regulă pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus.

Reamintim că masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise cât și cele deschise. Mai mult, intrarea în mai multe instituții publice se face doar pe baza certificatului verde ( vaccinare, trecere prin boală sau test negativ covid).

Iohannis a fost întâmpinat de protestatari la intrarea într-o biserică din Sibiu

Articolul precedentPrimăriile din Timiș și Consiliul Județean au cerut peste 4,5 miliarde de lei prin „Anghel Saligny”
Articolul următorAustria introduce carantina pentru persoanele nevaccinate
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.