Ministerul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că localităţile în care rata de infectare este mai mică de 3 la mie, să se renunţe la pragul de 60% persoane vaccinate în şcoala sau grădiniţa care funcţionează în acea localitate.

De asemenea, demnitarul susține că există numeroase localități unde rata de infectare e zero sau spre zero, iar școala online reprezintă o problemă masivă, în special în mediul rural. Cîmpeanu a menționat că mulți elevi nu au echipamente electronice, iar profesorii nu sunt formați pentru a preda online.

Pragul de vaccinare de 60 % și școala online

Sorin Cîmpeanu a anunțat că a înaintat propunerea către Guvern şi către Comitetul Naţional de Situaţii de Urgenţă. De asemenea, ministrul interimar al Educației a mai spus că până la sfârșitul acestei săptămâni se va ști dacă propunerea este acceptată.

„Se aşteaptă confirmarea acestui trend descendent la finalul săptămânii şi îmi exprim convingerea că va fi adoptată, la finalul săptămânii, această hotărâre CNSU”, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Vacanța forțată de două săptămâni din cauza numărului mare de cazuri COVID-19

Reamintim că elevii s-au reîntors în bănci, după două săptămâni de vacanță forțată din cauza situației epidemiologice critice din țară. Cursurile au început luni, 8 octombrie, pentru preșcolari și elevi, atât în învățământul de stat, cât și privat.

Mai mult, ministrul interimar al Educației a mai precizat că aproape 68% din numărul total al unităților de învățământ funcționează cu prezență fizică. De asemenea, Cîmpeanu a mai aminti că peste 2 milioane de elevi și preșcolari din aproape 5.000 de școli se află în această situație.

Mai multe asociații de elevi din țară, în urma declarațiilor cu privire la deschiderea școlilor, solicită realizarea de urgență a unui control psihiatric, deoarece deciziile acestuia reprezintă un pericol social pentru elevi, părinți și cadre didactice. Mai mult, ei cer ca în localitățile cu incidența de peste 6 la mia de locuitori, cursurile să treacă în sistemul online.

Reamintim că elevii au avut două săptămâni de vacanță în plus din cauza situației epidemilogice din țară, unde cazurile de COVID-19 înregistrau record după record.

Sorin Cîmpeanu își asumă deschiderea școlilor și grădinițelor, cu prezență fizică

Articolul precedentGeorge Simion, atac dur la adresa parlamentarilor ce susțin obligativitatea certificatului verde: „Criminali”
Articolul următorValeriu Gheorghiță: „Aveți încredere în corpul medical”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.