Gabriela Cuc(dreapta)

Gabriela Cuc a reușit o performanță la care România nu se aștepta. A învins-o pe americanca Lilly Jo Luft(n.r campiona SUA)la Campionatul Mondial de Lupte. Astfel, a purtat cu mândrie medalia de bronz pentru țara noastră.

Cu doar zece zile înainte de a împlini 17 ani, ne povestește că succesul acesta a venit după o muncă asiduă. Practică acest spor, aparent „dur” pentru o fată, de zece ani și e conștientă că medaliile de acum sunt doar un imbold pentru împlinirea visurilor ei.

Ce pot spune despre acest sport este ca necesita multă muncă și multe sacrificii, îți limitează timpul pentru a face și altceva în afară de școală și sport, dar îți aduce bucurii atunci când te vezi în fiecare zi mai aproape de visul tău!. M-am apucat de acest sport în urmă cu 10 ani. Am fost descoperita de primii mei antrenori Gigi Ciupercă și Marin Aurelian care mi au fost alături și mau susținut!”, a precizat Gabriela Cuc, pentru Ziarul de Investigații.

Fără sacrificii nimic nu e posibil. Puterea exemplului funcționează și pentru Gabriela Cuc, care a avut un succes răsunător la Campionatul Mondial de Lupte

Gabriela se antrenează de două ori pe zi. Petrece la sală aproximativ cinci ore și nu face parte din categoria sportivilor celor care „duc dorul telefonului” când trebuie să dea ce e mai bun pentru o competiție. În rest, se comportă ca o adolescentă normală, în puținul timp care îi mai rămâne. Mai exact, nu doar teoretizează ce presupune sportul: fără muncă susținută nu ajungi la rezultat”. Este originară din județul Constanța, dar în prezent este legitimată la Clubul Sportiv Muncipal Călărași.

Mesajul unei campioane: „Visez sa ajung pe cele mai înalte podiumuri la Mondiale și Europene!”

Gabriela Cuc este antrenată de Mihai Chirilă și Dragoș Hogea, iar oficialii Clubului spun că fiecare medalie a fost cu adevărat muncită: fără plâns, fără mofturi, fără aroganță. „N-au ce căuta în sport aceste tipare. Că mi-a luat telefonul, că m-a pus la dietă, că nu stau pe Instagram, Tik, Tok, Facebook, că mă doare capul, călcâiul sau nasul”, ne explică un oficial al Clubului Sportiv Călărași.

„Gabriela CUC a avut o evoluție remarcabilă, reușind în final să o invingă pe Lilly Jo Luft, campioana Statelor Unite ale Americii, obținând pentru Romania o binemeritata medalie de bronz. Menționam că, este a 12-a medalie obținută de sportivii CSM Călărași la marile competiții europeane/ mondiale din anul 2021, dintre care 5 de aur, 4 de argint și 3 medalii de bronz”, a transmis Clubul Sportiv Municipal Călărași.

Inspirată de Andreea Beatrice Ana, luptătoare olimpică

Întrebată cine o inspiră în parcursul ei sportiv, Gabriela nu a stat deloc pe gânduri: „O admir pe Ana Andreea, find din punctul meu de vedere o sportiva de top și un model de urmat”.

Ana Andreea Beatrice a reprezentant România la Jocurile Olimpice(2020).  Este de două ori medaliată cu bronz la Campionatele Europene de Lupte(categoria 53 de kg)

Anul acesta, președintele Federației Române de Lupte(FRL), Răzvan Pârcălabu, a spus în mod clar că performanța nu se poate face cu sărăcie.

În spatele unui succes, de care unii oficiali ai României se asociază doar cu aplauze și fotografii, stau multe nesiguranșe financiare. Antrenorii, cluburile sportive sunt nevoite să „scoată din joben” soluții pentru supraviețuire.

Performanță cu sărăcie

Anul acesta, FRL a primit un buget mai mic cu 1,3 milioane de lei față de anul 2020, ceea ce pune sub semnul întrebării posibilitatea sportivilor de a se prezenta corespunzător la competiții importante.

„Pentru noi această diminuare a bugetului pentru lumea luptelor este foarte mare. Pentru că noi nu prea avem alte surse de venit. Dacă am fi avut o bază proprie să putem să facem o autofinanţare şi anumite economii în ceea ce priveşte întreţinere, masă şi casă, ne-ar fi ajutat foarte mult, dar noi nu avem alte surse extrabugetare.

Pentru noi, o scădere a bugetului cu 1.300.000 de lei înseamnă enorm. Nu se mai poate, unii au curaj să spună, alţii nu au. Dar eu nu am nimic de ascuns, nimic de pierdut, eu fac din plăcere ceea ce fac şi cu credinţă”, s-a exprimat președintele FRL, potrivit Agerpres.

Citește și: Cum au ajuns jucătorii de la Dunărea Călărași să joace cu burta goală

Încă o echipă pe butuci. Handbalistul Zarko Pejovic are de încasat o sumă fabuloasă de la AHC Dunărea Călărași 2014

Articolul precedentSorin Cîmpeanu a anunțat când începe școala
Articolul următorAUR vrea suspendarea lui Iohannis, „pas cu pas”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”