Handbalul călărășean este în pauză, la acest moment. Datoriile fostului club, AHC Dunărea Călărași 2014, care evolua în Liga Zimbrilor, sunt uriașe, ne explică actualul primar, Marius Dulce. Acesta este motivul pentru care s-a declanșat procedura falimentului și s-au făcut demersuri pentru înființarea unei noi echipe de handbal, Dunărea Călărași 2021.

Cu toate acestea, datoriile vechi vin din urmă. Conturile Asociației de Handbal Dunărea Călărași 2014 sunt blocate de executorii judecătorești, după ce Zarko Pejovic a câștigat în instanță drepturi salariale restante, clauze contractuale favorabile lui în perioada 2019-2020. Are de recuperat de la Asociația de Handbal Dunărea Călărași 2014 fabuloasa sumă de 7 miliarde de lei vechi.

Zarko Pejovic: „ Exclus cu jumătați de măsură!”

Contactat de Ziarul de Investigații, Pejovic a confirmat litigiile cu fosta echipă și spune că el și-a negociat valoarea. Nu a știut să spună, dacă exeutorul a recuperat vreo sumă de la Dunărea 2014, însă a promis că va reveni cu date exacte.

Handbalistul susține că s-a dorit să i se dea în etape doar 3,5 miliarde de lei din datorii, dar el a dorit doar respectarea contractului încheiat cu AHC Dunărea Călărași 2014.

Pejovic a evoluat la cele mai bune echipe de hadbal din Europa: Vardar Skopje, Tatran Presov, Dunkerque.

Marius Dulce: „N-am găsit un leu acolo! De unde să-i dăm noi banii ăștia?!

Marius Dulce, cel care este primar al Călărașiului din septembrie 2020, susține că nu a găsit niciun leu la AHC Dunărea Călărași, club finanțat în mod aproape total de Consilul Local.

 „Aveau datorii imense, salarii restante, la ANAF, plus cu jucătorul acesta din Muntenegru. Unde erau sponsorii? Eu nu am cadru legal să plătesc aceste datorii și chiar dacă aș fi avut, cu banii ăia prefer să fac ceva pentru oraș, a precizat Marius Dulce, contactat de Zin.ro

Fostul președinte al clubului, Ion Dumitru: „Eu n-am adus niciun jucător!”

Fostul președinte al AHC Dunărea Călărași, Ion Dumitru, ne-a mărturisit că handbalul i-a lăsat un gust amar și nu mai vrea să audă niciodată de acest sport pe care l-a susținut cu toată puterea.

Eu n-am adus niciun jucător! Toți jucătorii au fost aduși de antrenori. Pe ăsta( n.r Zarko Pejovic) l-au lăudat că e bun și s-a dovedit că nu e bun de nimic. L-au dat afară prin decembrie 2019, a câștigat în instanță dreptul să rămână și a plecat în august 2020. L-au adus la club când noi nu aveam bani și era prea aproape de competiții. Să nu arate unul( n.r din actuala administrație) cu degetul spre mine, pentru că eu am făcut multe pentru echipă” , a precizat pentru Ziarul de Investigații, Ion Dumitru, fostul președinte al AHC Dunărea Călărași. Fostul oficial al clubului deține și un hotel în municipiu, iar jucătorii erau cazați la acesta gratis, menționează sursele noastre autorizate.

Totuși, unde sunt banii de la AHC Dunărea Călărași? Fostul administrator public al orașului spune că e o răfuială politică

Valentin Deculescu, fostul administrator public al orașului Călărași, spune că totul este o răfuială politică. În ședinta prin care s-a aprobat desființarea clubului AHC Dunărea Călărași, a explicat că actuala administrație(PSD)s-a opus aprobării pentru plata salariilor restante.

În septembrie 2020, când noi(PNL) am pierdut Primăria, contractele erau semnate, numai că actualul primar s-a opus. Contractele cluburilor sportive se plătesc în baza bugetelor administrațiilor locale, explică Deculescu.

Handbalul a înghițit sume exorbitante. Peste 20 de miliarde de lei vechi în ultimii doi ani

Deși din bugetul local, AHC Dunărea Călărași a primit sume fabuloase, clubul a sfârșit tragic. A încheiat cu datorii de peste 5 miliarde de lei, iar în perioada 2019-2020 a primit din bugetul local peste 20 de miliarde de lei vechi. La 15. 02. 2021 echipa avea 0 lei în conturi. Clubul era sub tutela Consiliului Local, Consiliului Județean și Ecoaqua. Spre deosebire de echipa de fotbal Dunărea Călărași, la handbal nu este nimeni tras la răspundere adninistrativă sau penală pentru management defectuos. Înființarea unei alte echipe de handbal nu poate șterge cu buretele cheltuirea banilor publici în mod ilegal.

Articolul precedentStelian Ion, pe punctul de a fi demis, a venit în această dimineață la muncă
Articolul următorMedic de familie anchetat pentru vaccinare fictivă
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”