Stelian Ion (foto Observator)


Stelian Ion a venit în această dimineață la muncă, după ce aseară premierul Florin Cîțu a anunțat că îi retrage sprijinul de la Justiție.

De altfel, administrația prezidențială a informat că președintele Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, și că o analizează, așa că lucrurile vor fi tranșate cât de curând.

În fața clădirii ministerului, Stelian Ion a reluat o parte dintre declarațiile de ieri, referitoare la punctele fierbinți care au dus la anunțul făcut de Cîțu privind remanierea sa, găsind din nou explicații pentru ceea ce se întâmplă. USR PLUS continuă să îl susțină la Justiție, iar Stelian Ion a subliniat că există în continuare „toate ingredientele pentru o guvernare de succes”.

La Justiție mai avem de armonizat. Dar electoratul ne-a dat un vot, nu suntem parașutați aici, am ajuns în coaliție în urma unui vot popular. E foarte important să lucrăm bine împreună”, a atras atenția Stelian Ion.

Chiar și așa, ministrul pare a fi conștient că premierul nu va da înapoi, și a făcut un apel la calm: „Să nu aruncăm țara în criză pentru niște socoteli politice de moment. Am lucrat bine cu unii miniștri, au fost și momente de poticneală. Dar se putea mult mai bine”.

În principal, lui Stelian Ion i se reproșează situația Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cumva legată de refuzul acestuia de a da avizul pe programul de investiții „Anghel Saligny” – PNDL3. Astfel, Cîțu s-a arătat aseară nemulțumit de prestația lui Stelian Ion la Ministerul Justiției, iar PNDL3 a fost doar o picătură care a umplut paharul.

E un reproș nemeritat. Dacă nici eu nu am făcut eforturi, mă întreb cine le-a făcut într-adevăr?”, a spus Stelian Ion astăzi, referitor la demersurile pentru desființarea SIIJ. Cât despre PNDL3, acesta a fost tranșant: „Cred că este o miză de competiție internă în PNL”, asigurând că, dacă s-ar fi respectat procedurile, îl aviza fără probleme.

Articolul precedentBoc: „Să votezi cot la cot cu PSD moţiunea e autodesfiinţare”
Articolul următorÎncă o echipă pe butuci. Handbalistul Zarko Pejovic are de încasat o sumă fabuloasă de la AHC Dunărea Călărași 2014